Gesztenye vitte el a show-t gazdája diplomaátadóján

Borsodi Erzsébet mesterdiplomát vett át a győri Széchenyi Egyetemen. Mellette állt vakvezető kutyája, aki minden alkalommal vele tartott, ezért ő is emléklapot kapott.

Az ünneplő közönség vastapssal fogadta Gesztenyét és Borsodi Erzsébetet. Az egyik legmeghatóbb pillanat volt, amikor átvették a diplomájukat. A közösségi és civil tanulmányok szak évfolyamtársai elmondták, hogy miért zárták a szívükbe a sárga labradort és gazdáját.

Gesztenye imádott az egyetemre vezetni engem. Elég volt neki annyit mondani otthon, hogy „egyetem”, ekkor a farkát felcsapva vidáman elindult, és meg sem állt a célig. Sőt, addig haza sem akart menni, amíg nem találkoztunk minden kedves barátunkkal

– mondta mosolyogva Erzsébet.

Gesztenye körülrajongott sztár volt az egyetemen

Sokaknak egyből az jutott eszébe, hogy Gesztenye minden iskolatársát személyesen üdvözölte, csak utána foglalt helyet.

“Tündéri jelenet volt, amikor egyik előadáson fölugrott hozzád, oda bújt és megöleltétek egymást.”

Bennem az maradt meg, hogy a legelső napon, mire közölted velünk, hogy ne adjunk neki enni, addigra páran már adtunk neki a szendvicseinkből, mert olyan boci szemekkel kunyerált. Utólag is bocsánat. Hát nem lehetett neki ellenállni, aztán megtanultuk, hogy nem szabad.

Nekem az jutott eszembe, amikor az egyik kedvenc tanárunk folyamatosan fel-alá sétált, miközben órát tartott, nekünk meg ettől már hányingerünk volt. Gesztenye felismerve a helyzet súlyosságát, fogta magát és ráfeküdt a tanár lábára, hogy mozdulni se tudjon.

„Hát nem volt nektek olyan vicces valószínűleg, amikor leküldtünk titeket lifttel az alagsorba! Emlékszel erre? De utólag jót nevettünk rajta! Rossz helyre küldtük a liftet, a földszint helyett az alagsorba! Aztán némi útkeresés után valahogy nagy nehezen visszajutottatok a földszintre!”

Erzsébet szeretne reményt adni

Borsodi Erzsébet elmondta, hogy már évek óta dolgozik gyermekjóléti szakemberként Győrben és emellett ellátja a fogyatékosságügyi tanácsadó munkakörét Győr-Moson-Sopron megyében.

„A mesterdiploma megszerzésével az volt a célom, hogy még jobban el tudjam látni a feladatomat, amivel hidat szeretnék képezni a többségi társadalom, a fogyatékossággal élő emberek és a segítő szakemberek között” – mondta el Erzsébet a diploma átvétele után. Hozzátette, hogy gyermekjóléti munkatársával létrehozták a Reménysugár csoportot, ahol mindenki otthonosan érzi magát és a legjobb tudása szerint segíti a közösségi munkát. A csoportot látássérült, mozgáskorlátozott és pszichés problémákkal élő személyek alkotják.

Gesztenye segít nekem a kapcsolatépítésben, a cukiságfaktornak köszönhetem, hogy minden helyzetben a lehető legjobb hangulatban dolgozhatok

– mondta Erzsébet.

Sikeres éveket kívánunk Erzsébetnek a munkájában. Büszkék vagyunk arra, hogy mi képeztük ki Gesztenyét, aki nap mint nap segíti a biztonságos közlekedésben és szeretetére minden pillanatban számíthat.

Az egyetem diplomaátadóról szóló írása itt olvasható.

A fotókat Májer Csaba József készítette