Adhat telefon vonal

Támogassa  a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány egy telefonhívással!
(Az alábbi képre kattintva elérhető az adhatvonal.hu vonatkozó linkje)

Adhat telefonvonal link kép

2012 december 1-jétől Alapítványunkat is támogathatja az Adhat vonal segítségével a fenti képre kattintva.

Hívásonként 500 forinttal támogathatja vakvezető kutya kiképző programunkat.

Hívja bárhonnan a 13600-as számot, majd üsse be a 03-as kódot!

Köszönjük a segítségét!

Az Adhat vonal a Telekom vezetékes -és mobilhálózatából, valamint a Telenor és a Vodafone hálózatából hívható.

2012-ben 257 hívás érkezett a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány adományvonalára, ami összesen 56.024.- Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 3.095 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

A megkapott összeget teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk. Vacak nevű, vakvezető kutya képzésben lévő kutyánk egészségügyi vizsgálatainak, azaz csípő- és könyök displasia röntgenjeinek és műtétjének a költségeit fedeztük a támogatásokból.

2012 évben összesen 12 vakvezető kutyát képeztünk ki, és kezdtük meg látássérült gazdáikkal együtt az átadó tanfolyamot. Ennek a 12 látássérült személynek a vakvezető kutya olyan életminőség változást eredményez az életében, amilyet semmilyen más, látássérültek számára kifejlesztett segédeszköz nem tud. A vakvezető kutyák nem csupán a biztonságos, önálló közlekedéshez segítik hozzá gazdájukat, hanem jó hatással vannak a lelki egészségükre és a társadalmi kapcsolataikra is. Sokak számára épp a vakvezető kutya az a segítség, amellyel újra képessé válnak a munkavállalásra, hogy aztán az általuk elvégzett munkával növeljék a társadalom teljesítőképességét, befizetett adójukkal pedig hozzájáruljanak a közös társadalmi feladatvállaláshoz. Ezt támasztja alá, hogy a 2012 évben vakvezető kutyával támogatott tizenkét látássérült személyből nyolcan már aktívak (öten dolgoznak, hárman tanulnak).

Tevékenységünk része a korábban általunk képzett vakvezető kutyák és gazdáik folyamatos utókövetése, támogatása is.

Negyven vakvezető kutyánk az ország alábbi településein teljesít szolgálatot: Miskolc, Onga, Nyékládháza, Vámosújfalu  (Borsod-Abaúj-Zemplén), Debrecen, Balmazújváros, Hajdúszoboszló (Hajdú-Bihar), Nyíregyháza, Nagyecsed (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Budapest, Verőce, Cegléd, Őrbottyán (Pest), Szeged, Szegvár (Csongrád), Győr, Nagylózs (Győr-Moson-Sopron), Székesfehérvár (Fejér), Eger, Verpelét, Tarnalelesz (Heves), Jászberény, Szolnok, Mezőtúr, Kisújszállás (Jász-Nagykun-Szolnok),  Kaposvár, Böhönye (Somogy), Bonyhád (Tolna), Baja, Bátya (Bács-Kiskun), Tatabánya (Komárom-Esztergom), Kisharsány (Baranya)

2013 május hónapban összesen 19 támogatói telefonhívást kaptunk. Az ebből befolyt 4.412.- Forint támogatásból munkakutya tápot vásároltunk vakvezető tanuló kutyáink számára. Az Adhat Vonal szerződése értelmében  225 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

2013 évben összesen 192 támogatói telefonhívást kaptunk. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege  41.342 Ft. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 2997 Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére  nem használt fel  ebből a keretből. A megkapott összeget teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk. Eper nevű, képzésben lévő kutyánk egészségügyi vizsgálatainak, azaz csípő- és könyök displasia röntgenjeinek és műtét költségeinek egy részét fedeztük a támogatásokból.

2014 évben összesen az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege  41.408Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 2572Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére  nem használt fel  ebből a keretből. A megkapott összeget (38.836Ft)  teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk. Jackie nevű, képzésben lévő kutyánk törvény által kötelezően előírt egészségügyi vizsgálatainak egy részét fedeztük a költségekből.

2015 évben összesen az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 100.930Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 6.851Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére  nem használt fel  ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében a vakvezető kutyák képzésére fordítottuk, Süti nevű, képzésben lévő kutyánk törvény által kötelezően előírt orvosi szűréseire, ivartalanítására, szemvizsgálatára, egyéb orvosi költségeire használtuk fel.

2016 évben az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 177.227 Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 9.380 Ft. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére nem használt fel ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében közhasznú működésünkre fordítottuk, egy már dolgozó, aktív vakvezető kutya sürgősségi állatorvosi ellátására, további vizsgálataira, valamint minőségi táp vásárlására használtuk fel.

2017 évben az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 101.080 Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 5.420Ft.  A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére nem használt fel ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében közhasznú működésünkre fordítottuk, demonstrációs kutyáinknak speciális minőségi  munkatápot (10 zsák)  vásároltunk.

2018 évben az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 77.900 Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 2.035Ft.  A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére nem használt fel ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében közhasznú működésünkre fordítottuk, 7db speciális vakvezető hámot és hámszárat , egyedi kötelező feliratot vásároltunk belőle.

2019 évben az Adhat Vonalon keresztül a beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege 101.650 Ft volt. Az adhat Vonal szerződése értelmében a telefonszolgáltatók részére átadott díj 2.660Ft.  A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját működésére nem használt fel ebből a keretből, költségeit más forrásból fedezte.  A megkapott összeget teljes egészében közhasznú működésünkre fordítottuk, saját tenyésztésből született, kölyöknevelőknél nevelkedő kiskutyák általános orvosi vizsgálataira, illetve szűrővizsgálataira használtuk fel.