Adománya értéket teremt

A vakvezető kutya kiképzés záloga a támogatók felajánlása

2022-ben 12 vakvezető kutyát adtunk át és vizsgáztattunk le, megkönnyítve ezzel látássérült gazdáik életét. E 12 közül 3-hoz nyújtott pályázati úton részleges támogatást az állam. Mellettük öt terápiás kutyát és egy sokoldalúan képzett személykereső mentőkutyát is munkába állítottunk.
Pedig Magyarországon évente 5-6000 ember veszíti el teljesen a látását, vagy válik súlyosan látássérültté. Sokuknak a legnagyobb segítség egy vakvezető kutya lenne, de erre a legjobb esetben is éveket kell várniuk.

A képen három, egy villamos megállóban gazdáik lábánál fekvő baráthegyi vakvezető kutya látható (fekete labrador, golden retriver és egy sárga labrador)
A Magyarországon élő vak emberek kevesebb, mint 1%-át segíti vakvezető kutya annak ellenére, hogy ők biztosíthatják a független és önállóbb életet gazdáiknak

Magyarországon 200  látássérült embert segít vakvezető kutya. Segítsen, hogy többen lehessenek!

Hogyan támogathatja Ön a vakvezető kutya képzést?

Az alábbi linkekre kattintva kaphat erről részletesebb információkat:

Az Ön adománya olyan mindennapi költségek, mint az állatorvosi díj, a bolha- és kullancsirtás, a kutyatáp, a kiképzési óradíj vagy a hám és egyéb eszközök fedezéséhez szükséges. Ezek nélkül nem tudjuk fenntartani a vakvezető kutya iskola jelenlegi kapacitását.

Támogathatja ügyünket pénzadománnyal, önkéntes munkával, de jelentkezhet nevelőszülőnek vagy jelképesen örökbe fogadhat egy kiskutyát! Ha adója 1%-ával tud hozzájárulni munkánkhoz, az is nagy segítség!
Köszönjük a támogatását!