Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Tangó

Tangó egy puha, kissé hullámos szőrű, sárga színű kan labrador, aki a saját tenyésztési programunkba látta meg a napvilágot. Könnyen beilleszkedett a tacskókból álló csapatba. Imádja a hasát, szeret nagyokat sétálni, futni, játszani más kutyákkal. Rendkívül éles eszű kutya, rengeteg energiával és találékonysággal. Ember centrikus, bárkitől szívesen fogadja a simogatást.

Egy sárga labrador ül a parkban
Tangó

Köszönjük Thár Barnabásnak és családjának, hogy odaadó szeretettel felnevelték Tangót, lehetőséget adva ezzel, hogy a későbbiekben egy látássérült embertársunkat segíthesse. 

Tavasz 

Ez a puha bundájú, sárga labrador szuka, saját tenyészetünkben látta meg a napvilágot. Nevéhez méltón tele van élettel. Igazi kis “minden lében kanál” örökmozgó. Ha bárhol, bármikor történés van a házban, azonnal ott terem, akkor is ha néhány másodperccel korábban még mélyen aludt. Tele van vidámsággal és szeretettel, aminek fürge nyelvcsapásokkal ad nyomatékot, melyek elöl menekülni szinte lehetetlen. Az örökös huncutság ellenére a munkáját meglepően komolyan veszi, minden vágya megfelelni a gazdinak. Fajtársaival és a többi állattal remekül kijön. Vele az élet soha nem unalmas.

Egy sárga labrador ül a fűben
Tavasz
Köszönjük Gondos Adélnak és Klemm Jakabnak, hogy mérhetetlen türelemmel, szeretetben felnevelték őt és ezzel lehetőséget adtak egy látássérült ember számára egy teljesebb életre. 
 

Titán

Titán is a saját tenyésztési programunk keretein belül látta meg a napvilágot, Calgary és Cosby az ő szülei, akár csak az előző alomból minden R-betűs kutyánknak. Titán varázslatos személyiségét tükrözi a külseje is, mélybarna gomb szemei és aranyszínű fénylő bundája van neki. Az egész kutyából árad a kedvesség és olyan puha tapintású és kicsit macis alkatú, hogy bármikor szívesen hozzábújna az ember. Szereti és igényli is a szoros kapcsolatot kiképzőjével, akivel boldogan tanulja leendő hivatását. Mint minden labrador, ő is nagyon szeret enni, szeret nagyokat futni és játszani a többi kutyával, a kiképző falkájába könnyedén beilleszkedett. A városban magabiztos és figyelmes, minden két-és négylábút szeret. Boldog lesz az a látássérült embertársunk, aki őt kapja majd meg, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy bearanyozza majd a mindennapjait.

Sárga labrador ül egy bokor előtt
Titán

Hálásan köszönjük Hambuch Flórának, párjának és családjának, hogy egy újabb vakvezető tanuló felnevelésével lehetővé tették, hogy Titánból is vakvezető kutya válhasson.

Serpa

Serpa egy csodálatos impozáns, magas kutya, akibe egy cica költözött, bújik, hízeleg, pont mint egy macsek. Pécsett nevelkedett egy tapasztalt nevelőgazdánál, aki első kutyája után magabiztosan terelgette a kis növendék kutyát, hogy felkészítse őt a nagybetűs életre. 

 A kölyöknevelési időszak alatt  szép eredményeket értek el a tárgyak kiválasztásának  megtanulásával. 
“Serpa különleges képességgel rendelkezik: Nagy a szókincse és sok tárgy nevét is ismeri.
Az emberi nyelv megismerésében tanúsított kiváló előmenetelével etológusok elismerését is kivívta.
A világban kevés olyan kutyus él, akit, ha megkérsz, összeszedi a szemetet a lakásban és a rendeltetési helyére viszi. Szívesen tanulta, mindig szerette ezt a feladatot.” Így mesélt Serpáról nevelő gazdája Márta.
Mindenkivel barátságos, finom, elegáns kan, aki imád tanulni, és meg is van hozzá az érzéke, hogy nagyon jó vakvezető kutya váljon belőle. 
Serpa, a sárga labrador ül a járdán
Serpa
Köszönettel tartozunk Vucseta Mártának és Pusztai Csabának, hogy szerető otthont biztosítottak  Serpának, és mindent megtettek, hogy egy kulturált, illedelmes, jól felkészült kutyát adjanak át alapítványunknak, ezzel is segítve munkánkat, hogy újabb vakvezető kutyát képezhessünk ki. 
 

Szamóca

Szamóca az S-alom egy apró szukája, aki a saját tenyész programunkból született.

Puha, finom lelkű, mindenki felé nyitott kutya, aki  rajong a gyerekekért, ha találkozik egy kisgyerekkel, már tekeri is a farkát hogy barátságáról biztosítsa.

Gyorsan és lelkesen tanul, jó képességű kutya, aki a lakásban tökéletesen viselkedik, minden állattal azonnal barátkozik mert hatalmas szíve van, őt csakis szeretni lehet, olyan bájos.
Miskolcon nevelkedett egy olyan családban, ahol már nevelkedett vakvezető tanonc. A család egyik tagja Enikő is részt szeretett volna venni ebben a nemes feladatban, így vállalta Szamóca nevelését.
A mindig vidám és játékos labrador szuka január közepén kezdte meg a kiképzést, nyár közepén már segítő társa is lehet egy látássérült embernek, hogy bearanyozza a mindennapjait!
Szamóca, a sárga labrador egy magaslaton ül, háttérben fák és bokrok vannak
Szamóca

Köszönettel tartozunk Nyíri Enikőnek és családjának, hogy otthont biztosítottak Szamócának, és féltő, óvó gondoskodással nevelték őt, lehetőséget adva alapítványunknak egy újabb kutya kiképzésére! 

Száva

Száva, a csodaszép sárga labrador szuka, tenyésztési programunk keretében látta meg a napvilágot. Mind külsőre, mind belsőre hasonlít anyukájára, aki egy igazi hercegnő. Száva végtelenül békés és együttműködő. Szeret dolgozni, de a lakásban való csendes pihengetést is nagyon kedveli. Fajtársaival kezdetben tartózkodó, de ha valaki elnyeri a bizalmát, akkor teljes erővel veti bele magát a hancúrozásba. Gyengéi a cicák, akiket mindennél, na jó a pocakjánál nem, jobban imád.

Száva, a sárga labrador egy kavicsos úton ül
Száva

Köszönjük Fazekas Edinának és családjának, hogy Oktáv után Szávát is a rájuk jellemző rengeteg munkával, szeretettel, odafigyeléssel nevelték fel, ezzel esélyt adva egy látássérült embertársunknak egy teljesebb és bizton állíthatom, mozgalmasabb életre. 

Ruta

Ruta egy nagyon kedves, alkalmazkodó megfelelni vágyó, kis pufóka labilány, akivel békés együttélésben telnek a mindennapok. Bújós pusziosztásokkal érezteti az emberrel, hogy mennyire vágyik a szeretetre és ő is ontja ezt magából ezer százalékkal. A munkában gyorsan tanul, figyeli az ember minden egyes szavát. Igazi lelki társa lesz annak a szerencsés gazdinak, akihez kerül majd.

Ruta, a fekete labrador ül az út szélén
Ruta

Köszönjük szépen Polakovics Nóra kölyöknevelőnknek, hogy szeretetben felnevelte Rutát és megismertette vele a nagyvilágot.

Szikra

A P-betűs alom ismétléseként született meg az S-Sz betűs almunk, melynek egyik különleges kutyája Szikra. Ő egy magas, nyurga kan labrador, akinek olyan kisugárzása van, hogy ha valahol megjelenik, biztosan őt nézi mindenki. Sárga bundájával és csillogó világos szemeivel kiérdemli a gyönyörű jelzőt. Nemcsak a külseje szép, hanem a lelke is. Végtelenül barátságos és kedves kutya ő, aki hihetetlenül ragaszkodik ahhoz, akit megszeretett. Kiképzőjével örömmel veti bele magát az új dolgok megtanulásába, szorgalmas diák, bármikor tettrekész. Nagy megfelelni akarásának gyakran hangot is ad, már csak éppen meg nem szólal. Biztosak vagyunk abban, hogy a látássérült gazdájának bearanyozza majd a mindennapjait jelenlétével, kedvességével és tudásával. 

Szikra a sárga labrador fekszik egy bevásárlóközpont üvegpadlóján
Szikra

Hálásan köszönjük Susán Juditnak, hogy önkéntes kölyöknevelőként egyengette Szikra útját és felnevelte alapítványunknak őt.    

Soma

Az apró termetű, fekete labrador kan 8 hetesen érkezett Alapítványunkhoz tenyésztői felajánlásból. Érden nőtt fel, nevelőcsaládja szerető gondoskodásában. Az eseménydús kölyökkor után, mely során megismerkedett kis hazánk ezernyi csodájával, egy kicsit ugyan tartózkodó, ám rendkívül energikus, a feladatokra mindig nyitott kutya érkezett kiképzőjéhez. A közös munka során, az első perctől kezdve nagyon lelkes és hihetetlenül gyorsan tanul. Kedves személyisége és szépsége mindenkit azonnal levesz a lábáról.

Szeretnénk megköszönni Jáki Szilviának, hogy felajánlásával lehetővé tette, hogy egy újabb látássérült ember élete váljon könnyebbé.

Soma a fekete labrador
Soma

Köszönjük Szabó Dórának, Kinsztler Tamásnak és Zsanérnak, hogy ingergazdag kölyökkort biztosítottak Somának és mindent megtettek, hogy egy megbízható, örökké mosolygó kutya váljék belőle

 

Rozé

Ez a csodálatos labrador szuka Alapítványunk tenyészprogramjában 2019 decemberében látta meg a napvilágot. A csupaszív sárga labrador legfőbb eszköze a szeretet, bújik, hízeleg, s bármit megtenne a gazdájáért, csak a  közelében lehessen.

Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy 1.5 éves koráig a Balaton közelében nevelkedhetett önkéntes nevelő családnál, ahol csodálatos kölyökkora volt, s azóta is csak mosolyog. 🙂
Pozitív kisugárzású személyisége egy hatalmas szívvel és finomsággal  párosul, melyet csak a nyugalma tud megkoronázni.
Kiképzése a nyár végén elkezdődött, s már az elején megcsillant tudása és rátermettsége a vakvezető szakma iránt. 
Rozé a sárga labrador ül egy bevásárló központ előtt egy betonkockán
Rozé
Köszönet illeti Fazekas Fannit és családját, hogy otthont, s csodás kölyökkort biztosított Rozénak, aki ezáltal alkalmassá vált a kiképzésre, s hamarosan segítségével egy embertársunk életét fogja bearanyozni, mint vakvezető kutya!

 

Olivér

Olivér az alapítvány tenyésztési programjában született, közepes termetű, világos színű labrador kan. Játékos, vidám természetű, mindig az ember közelében szeret lenni, kifejezetten jó kedvvel végzi a feladatokat és örömmel tölti el, ha jól sikerül a közös munka. Érzékeny, finom lelkű kutya, ugyanakkor elég magabiztos, hogy a kiképzése végére jó vakvezető kutya váljon belőle. 

Olivér
Olivér

Köszönjük Kreszta Zsuzsannának és családjának, hogy odaadó munkájukkal lehetővé tették, hogy Olivér is hű segítője legyen majd egy látássérült embernek.