Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Szezám

Szezám abban a szerencsés helyzetben volt, hogy anyukája Winnipeg mellett tölthette gyermekkorát. A gyönyörű, vöröses bundájú labrador szukában igazi kettősség lakozik. Általában egy rendkívül kifinomult, bájos úrihölgy, azonban ha szabadon szaladgálásról van szó, akkor pillanatok alatt egy huncut, zabolátlan kiscsikóvá válik. Nagyon kedves és ragaszkodó, a maga visszafogott módján imádja a gazdáját. Rendkívül eszes. Könnyen, gyorsan és szívesen tanul. Ahol csak megjelenik mosolyt csal mindenki arcára és lelkesen zsebeli be a simogatásokat.
Egy sárga labrador ül a fűben, körülötte pedig tavaszi tőzikék nőnek
Szezám
Köszönjük Soltész-Kopácsi Enikőnek és családjának, hogy nagy szeretetben és gondoskodással felnevelték Szezámot.
 

Torma

A T-betűs alom egyik szukája. Nagyon pörgős, aktív kutyaként érkezett hozzánk, de hamar beilleszkedett a falkába. Mély barna szemeivel és a természetével az egész családot levette a lábáról. Gyorsan tanul, figyelmes, rajong az emberekért, simogatásért. Minden lépésemet figyeli, mikor kell valamit csinálni, miben tud segíteni. Bármit leejtek kérés nélkül adja a kezembe és hatalmas farokcsóválás közepette gyűjti be a dicséretet, simogatást. Gyakorlás után szívesen, sétál, labdázik a többiekkel. 

Egy sárga labrador ül a szökőkút előtt.
Torma

Köszönjük Gréczi László Ádámnak, hogy Tormát szeretettel felnevelte.

Tulipán

Tulipán a T-betűs alom egyetlen fekete kutyája, s nemcsak a színében különleges ez a kis szuka, de természete is lenyűgöző. A mindig vidám, lelkes, tettre kész kutya óriási szívvel megáldva rajong az emberért. Minden percét a gazdája mellett szereti tölteni, s közben lesi mit is tehet érte. A szerető szív egy óriási tehetséggel párosul, gyorsan tanul és jó érzéke van későbbi hivatása iránt, könnyen irányítható, s amit megtanul azt azonnal alkalmazza is. Imád játszani, bohóckodni, aki ezt a kutyát kapja majd segítő társnak biztosan nem fog mellette unatkozni, hisz robbanékony természetével és vidámságával felpörgeti az életet.

Egy fekete labrador ül a réten a fűben
Tulipán

Köszönet illeti a Sápi családot, hogy otthont biztosítottak Tulipánnak, s többszörös nevelőgazdák révén nagy tapasztalattal nevelték fel őt, ismét lehetőséget adva egy újabb vakvezető kutya kiképzésére. 

Tangó

Tangó egy puha, kissé hullámos szőrű, sárga színű kan labrador, aki a saját tenyésztési programunkba látta meg a napvilágot. Könnyen beilleszkedett a tacskókból álló csapatba. Imádja a hasát, szeret nagyokat sétálni, futni, játszani más kutyákkal. Rendkívül éles eszű kutya, rengeteg energiával és találékonysággal. Ember centrikus, bárkitől szívesen fogadja a simogatást.

Egy sárga labrador ül a parkban
Tangó

Köszönjük Thár Barnabásnak és családjának, hogy odaadó szeretettel felnevelték Tangót, lehetőséget adva ezzel, hogy a későbbiekben egy látássérült embertársunkat segíthesse. 

Tavasz 

Ez a puha bundájú, sárga labrador szuka, saját tenyészetünkben látta meg a napvilágot. Nevéhez méltón tele van élettel. Igazi kis “minden lében kanál” örökmozgó. Ha bárhol, bármikor történés van a házban, azonnal ott terem, akkor is ha néhány másodperccel korábban még mélyen aludt. Tele van vidámsággal és szeretettel, aminek fürge nyelvcsapásokkal ad nyomatékot, melyek elöl menekülni szinte lehetetlen. Az örökös huncutság ellenére a munkáját meglepően komolyan veszi, minden vágya megfelelni a gazdinak. Fajtársaival és a többi állattal remekül kijön. Vele az élet soha nem unalmas.

Egy sárga labrador ül a fűben
Tavasz
Köszönjük Gondos Adélnak és Klemm Jakabnak, hogy mérhetetlen türelemmel, szeretetben felnevelték őt és ezzel lehetőséget adtak egy látássérült ember számára egy teljesebb életre. 
 

Titán

Titán is a saját tenyésztési programunk keretein belül látta meg a napvilágot, Calgary és Cosby az ő szülei, akár csak az előző alomból minden R-betűs kutyánknak. Titán varázslatos személyiségét tükrözi a külseje is, mélybarna gomb szemei és aranyszínű fénylő bundája van neki. Az egész kutyából árad a kedvesség és olyan puha tapintású és kicsit macis alkatú, hogy bármikor szívesen hozzábújna az ember. Szereti és igényli is a szoros kapcsolatot kiképzőjével, akivel boldogan tanulja leendő hivatását. Mint minden labrador, ő is nagyon szeret enni, szeret nagyokat futni és játszani a többi kutyával, a kiképző falkájába könnyedén beilleszkedett. A városban magabiztos és figyelmes, minden két-és négylábút szeret. Boldog lesz az a látássérült embertársunk, aki őt kapja majd meg, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy bearanyozza majd a mindennapjait.

Sárga labrador ül egy bokor előtt
Titán

Hálásan köszönjük Hambuch Flórának, párjának és családjának, hogy egy újabb vakvezető tanuló felnevelésével lehetővé tették, hogy Titánból is vakvezető kutya válhasson.

Serpa

Serpa egy csodálatos impozáns, magas kutya, akibe egy cica költözött, bújik, hízeleg, pont mint egy macsek. Pécsett nevelkedett egy tapasztalt nevelőgazdánál, aki első kutyája után magabiztosan terelgette a kis növendék kutyát, hogy felkészítse őt a nagybetűs életre. 

 A kölyöknevelési időszak alatt  szép eredményeket értek el a tárgyak kiválasztásának  megtanulásával. 
“Serpa különleges képességgel rendelkezik: Nagy a szókincse és sok tárgy nevét is ismeri.
Az emberi nyelv megismerésében tanúsított kiváló előmenetelével etológusok elismerését is kivívta.
A világban kevés olyan kutyus él, akit, ha megkérsz, összeszedi a szemetet a lakásban és a rendeltetési helyére viszi. Szívesen tanulta, mindig szerette ezt a feladatot.” Így mesélt Serpáról nevelő gazdája Márta.
Mindenkivel barátságos, finom, elegáns kan, aki imád tanulni, és meg is van hozzá az érzéke, hogy nagyon jó vakvezető kutya váljon belőle. 
Serpa, a sárga labrador ül a járdán
Serpa
Köszönettel tartozunk Vucseta Mártának és Pusztai Csabának, hogy szerető otthont biztosítottak  Serpának, és mindent megtettek, hogy egy kulturált, illedelmes, jól felkészült kutyát adjanak át alapítványunknak, ezzel is segítve munkánkat, hogy újabb vakvezető kutyát képezhessünk ki. 
 

Száva

Száva, a csodaszép sárga labrador szuka, tenyésztési programunk keretében látta meg a napvilágot. Mind külsőre, mind belsőre hasonlít anyukájára, aki egy igazi hercegnő. Száva végtelenül békés és együttműködő. Szeret dolgozni, de a lakásban való csendes pihengetést is nagyon kedveli. Fajtársaival kezdetben tartózkodó, de ha valaki elnyeri a bizalmát, akkor teljes erővel veti bele magát a hancúrozásba. Gyengéi a cicák, akiket mindennél, na jó a pocakjánál nem, jobban imád.

Száva, a sárga labrador egy kavicsos úton ül
Száva

Köszönjük Fazekas Edinának és családjának, hogy Oktáv után Szávát is a rájuk jellemző rengeteg munkával, szeretettel, odafigyeléssel nevelték fel, ezzel esélyt adva egy látássérült embertársunknak egy teljesebb és bizton állíthatom, mozgalmasabb életre. 

Ruta

Ruta egy nagyon kedves, alkalmazkodó megfelelni vágyó, kis pufóka labilány, akivel békés együttélésben telnek a mindennapok. Bújós pusziosztásokkal érezteti az emberrel, hogy mennyire vágyik a szeretetre és ő is ontja ezt magából ezer százalékkal. A munkában gyorsan tanul, figyeli az ember minden egyes szavát. Igazi lelki társa lesz annak a szerencsés gazdinak, akihez kerül majd.

Ruta, a fekete labrador ül az út szélén
Ruta

Köszönjük szépen Polakovics Nóra kölyöknevelőnknek, hogy szeretetben felnevelte Rutát és megismertette vele a nagyvilágot.

Olivér

Olivér az alapítvány tenyésztési programjában született, közepes termetű, világos színű labrador kan. Játékos, vidám természetű, mindig az ember közelében szeret lenni, kifejezetten jó kedvvel végzi a feladatokat és örömmel tölti el, ha jól sikerül a közös munka. Érzékeny, finom lelkű kutya, ugyanakkor elég magabiztos, hogy a kiképzése végére jó vakvezető kutya váljon belőle. 

Olivér
Olivér

Köszönjük Kreszta Zsuzsannának és családjának, hogy odaadó munkájukkal lehetővé tették, hogy Olivér is hű segítője legyen majd egy látássérült embernek.