Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Soma

Az apró termetű, fekete labrador kan 8 hetesen érkezett Alapítványunkhoz tenyésztői felajánlásból. Érden nőtt fel, nevelőcsaládja szerető gondoskodásában. Az eseménydús kölyökkor után, mely során megismerkedett kis hazánk ezernyi csodájával, egy kicsit ugyan tartózkodó, ám rendkívül energikus, a feladatokra mindig nyitott kutya érkezett kiképzőjéhez. A közös munka során, az első perctől kezdve nagyon lelkes és hihetetlenül gyorsan tanul. Kedves személyisége és szépsége mindenkit azonnal levesz a lábáról.

Szeretnénk megköszönni Jáki Szilviának, hogy felajánlásával lehetővé tette, hogy egy újabb látássérült ember élete váljon könnyebbé.

Soma a fekete labrador
Soma

Köszönjük Szabó Dórának, Kinsztler Tamásnak és Zsanérnak, hogy ingergazdag kölyökkort biztosítottak Somának és mindent megtettek, hogy egy megbízható, örökké mosolygó kutya váljék belőle

 

Rozé

Ez a csodálatos labrador szuka Alapítványunk tenyészprogramjában 2019 decemberében látta meg a napvilágot. A csupaszív sárga labrador legfőbb eszköze a szeretet, bújik, hízeleg, s bármit megtenne a gazdájáért, csak a  közelében lehessen.

Abban a szerencsés helyzetben volt, hogy 1.5 éves koráig a Balaton közelében nevelkedhetett önkéntes nevelő családnál, ahol csodálatos kölyökkora volt, s azóta is csak mosolyog. 🙂
Pozitív kisugárzású személyisége egy hatalmas szívvel és finomsággal  párosul, melyet csak a nyugalma tud megkoronázni.
Kiképzése a nyár végén elkezdődött, s már az elején megcsillant tudása és rátermettsége a vakvezető szakma iránt. 
Rozé a sárga labrador ül egy bevásárló központ előtt egy betonkockán
Rozé
Köszönet illeti Fazekas Fannit és családját, hogy otthont, s csodás kölyökkort biztosított Rozénak, aki ezáltal alkalmassá vált a kiképzésre, s hamarosan segítségével egy embertársunk életét fogja bearanyozni, mint vakvezető kutya!
 

 

Rézi

Rézi a szépséges fekete labrador a saját tenyésztési programunk keretein belül született, Calgary lánya, nagyon hasonlít is rá, nem csak külső jegyeiben, de belső tulajdonságaiban is. Nagyon szeretnivaló kutya, mindig próbál a gazdi közelében lenni és lesi annak minden mozdulatát. Jól érzi magát a városban is és szeret nagyokat futni a természetben is. Lelkes tanuló, aki jutalomfalat vagy egy kedves szó reményében mindent legjobb tudása szerint teljesít, gyorsan és szorgalmasan tanul. Mindenkivel barátságos és nagyon jó természetű kutya, aki hatalmas segítsége lesz a jövőben látássérült gazdájának.

Rézi a fekete labrador ül a járdán és kiképzőjét figyeli
Rézi

Hálásan köszönjük Mocsáry Györgynek és családjának, hogy szeretettel és türelemmel felnevelték Rézit és megismertették vele a nagyvilágot.

 

Pezsgő

Pezsgő a  saját tenyészetünk P-betűs almának utolsó tagja is kiképzésbe került. Közepes termetű, csupa izom, sportos alkat, aki mindig aktív, figyelmes és  határtalanul ragaszkodik a gazdájához, bármerre is menne, Pezsgő követi őt. Feladat-orientált kutya, szívesen és gyorsan tanul, a tanultakat nem felejti és azonnal alkalmazza is. Nincs előtte akadály, bármire fel tud menni, és ha valamit nem ért, addig próbálja, míg az a gazdinak megfelelően van végrehajtva. Nagyon jól szocializált kutya, aki sokat látott a nagyvilágból a kölyöknevelője mellett, így könnyedén tudott beilleszkedni élete egyik fontos szakaszába, a kiképzésbe.

Pezsgő
Pezsgő

Köszönet illeti Végh Esztert, hogy otthont biztosított Pezsgő számára és a kölyöknevelési időszak alatt felkészítette őt a nagybetűs életre, ezzel is segítve munkánkat, hogy Pezsgő is egy látássérült ember életét élhetőbbé tegye! 

 

Olivér

Olivér az alapítvány tenyésztési programjában született, közepes termetű, világos színű labrador kan. Játékos, vidám természetű, mindig az ember közelében szeret lenni, kifejezetten jó kedvvel végzi a feladatokat és örömmel tölti el, ha jól sikerül a közös munka. Érzékeny, finom lelkű kutya, ugyanakkor elég magabiztos, hogy a kiképzése végére jó vakvezető kutya váljon belőle. 

Olivér
Olivér

Köszönjük Kreszta Zsuzsannának és családjának, hogy odaadó munkájukkal lehetővé tették, hogy Olivér is hű segítője legyen majd egy látássérült embernek. 

 

Okker

Alapítványunk tenyész-programjának keretei között látta meg a napvilágot ez az apró sárga labrador szuka. A nyugati határ mellett nevelkedett egy tapasztalt nevelőcsalád szerető gondoskodásában. Rendkívül békés és kiegyensúlyozott kutya, aki szívesen működik együtt gazdájával és mint a szivacs szívja magába a tudást. Végtelen türelemmel viszonyul mind fajtársaihoz, mind az őt szeretgető emberekhez. Segítő munkájával hamarosan egy rászoruló embertársunk mindennapjait fogja bearanyozni. 

Okker
Okker

Köszönjük Magyarics Szilviának és családjának, hogy békében és szeretetben felnevelték őt és a kiképzés alatt is aktívan segítik fejlődését.