Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

 

Ánizs

Ánizs az A betűs alom legapróbb tagja. Ez a csepp, sárga labrador szuka egy igazi mókamester. Folyamatosan szórakoztatja ötleteivel a környezetét, amitől néha a kiképzőjének égnek áll a haja. 🙂 Haragudni azonban egy pillanatig nem lehet rá, mert annyira bájos, hogy aki egyszer is találkozik vele, azonnal haza is akarja vinni. A vakvezető munka iránt nagyon jó érzékkel rendelkezik, szinte rögtön megtanul bármit. 

Egy sárga színű labrador ül a járdán.
Ánizs

Hálásak vagyunk Sebestyénné Szabó Mónikának és családjának valamint Répási Edónak és párjának, hogy ezt a kis rosszcsontot szeretetben és sok-sok munkával felnevelték nekünk.

Akác

Ez a kicsi, sárga labrador szuka egy igazi hercegnő. Rendkívül érzékeny és tartózkodó. Szereti az embereket és a fajtársait, de ezt is a rá jellemző finomsággal teszi. Nyugodt, békés természete miatt igazi öröm a vele való együttélés. Együttműködő, szeret tanulni és dolgozni. Munkájában körültekintő, alapos és óvatos. 

Egy sárga színű labrador ül a réten a fűben.
Akác

Ezúton is köszönjük Bakonyiné Kunert Ágnesnek és családjának azt a rengeteg munkát és szeretetet amivel Akácot felnevelték.

Adria

Adria a nagy létszámú A-betűs alom egyik legszebb kislány kutyája. Arányos felépítésű, világos bundájú, tüneményes labrador ő, aki le sem veszi szép sárga szemeit a kiképzőjéről. Hatalmas megfelelni akarás jellemző rá, mindenben le akarja körözni a fiú testvéreit és tényleg úgy is csinál, mintha ő mindenkitől mindent jobban tudna. Nagyon könnyen tanul és sajátít el új dolgokat, minden közös tevékenység érdekli, figyelmes és motivált vakvezető tanuló. Nagyfokú tudásvágya és együttműködési készsége kiváló segítő kutyává fogják őt tenni. Mint minden labrador, ő is mindenkit szeret, legyen az két-vagy négylábú. Szeret nagyokat futni és játszani és mindennél boldogabb, ha dicséretet kap. Szerencsés lesz az a látássérült ember, akinek ő fogja vigyázni lépteit, hisz nem csak egy kiváló segítőkutyát, hanem egy könnyen alkalmazkodó, igaz társat is talál majd benne.

Adria
Adria

Hálásan köszönjük Frank Edusnak és párjának, hogy biztosították Adria számára a boldog kölyökkort és megalapozták mindazt a tudást, ami elengedhetetlen a későbbi vakvezető kutya hivatáshoz.

 

Zseton

Zseton egy tüneményes labilegény, aki igencsak jól nevelt, nagyon kulturált, már most bárhol meg lehet vele jelenni, mert szinte észrevehetetlen. Könnyen irányítható, szívesen és gyorsan tanul. Sétákon nagyon figyel a gazdára, körülötte marad, hívásra azonnal fordul, városban pedig igencsak felkészülten viselkedik. A szőre olyan, mint egy plüssmackó, akit csak szeretgetni és ölelgetni akar az ember egész nap! Zseton kölyöknevelési programunk keretében nevelkedett. 

Zseton egy mezőn ül a fűben.
Zseton

Köszönjük Csepreghy Panni, hogy otthon adtál Zsetonnak, s minden figyelmedet őrá áldozva egy csodálatos kutyát adtál át nekünk! Biztosak vagyunk benne, hogy Zseton hamarosan egy látásserült embertársunk segítsége lesz, s bájos természetével minden pillanatot boldoggá tesz! 

Atom

“Atom a saját tenyésztési programunkban született, a népes A-betűs alom egy újabb sárga kan labradorjaként. Szőre gyönyörű sárga, helyenként enyhe hullámokkal tűzdelve, ami igazán különlegessé teszi őt. Tekintete és kisugárzása híven tükrözi a benne rejlő intelligenciát és az ember iránti elköteleződését. Együttműködő és kedves kutya, aki igazi társként alkalmazkodik a körülötte lévőkhöz, legyen szó a kiképzőjéről, vagy annak idős kutyájáról, ő mindenkit szeret. Figyelmes és szorgalmas tanuló, aki hamar megérti mit kérnek tőle és abban maradéktalanul próbál megfelelni. Szerencsés lesz az a látássérült ember, akinek ő fogja vigyázni lépteit.

Atom
Atom

Köszönettel és hálával tartozunk Varga Lászlónak és feleségének, hogy biztosították Atom számára a felhőtlen boldog gyermekkort és megalapozták, hogy kiváló vakvezető kutya lehessen belőle.”

Alfa

Alfa saját tenyészetünk újabb tagja, aki a kölyöknevelési programunk keretében nevelkedett. Ő egy kan labrador, de csak testileg. A lelke egy szukát is leköröz, hisz, puha, kedves, bújik, hízeleg, puszikat oszt. Játékos, vidám természete mellett nagyon szabálykövető. Amit megtanult, azt pontosan úgy is hajtja végre mindig, hisz rend a lelke mindennek! 🙂 Erős, izmos, így rendkívül jól terhelhető.  Munkában kitartó a figyelme. Bármikor kész, hogy kiképzője kérését teljesítse, de emellett nagyon érzékeny kutya, aki csak akkor működik, ha finoman van kezelve.  Alfa azt jelenti hogy valaminek a kezdete, így ő egy látássérült embernek az új élet kezdete lesz!  Aki mellett megtalálja majd a helyét, ahol rá szükség lesz, ott ő csodálatos társ lesz, aki semmi mást nem akar csak az ember mellett élni és segíteni! 

Alfa
Alfa

Szívből köszönjük Fenyvesi Ritának, hogy szeretettel nevelte és készítette fel Alfát a nagybetűs életre.

Aszú

Aszú a saját tenyésztési programunk keretein belül született, sárga kan labradorunk. Pozitív kisugárzású kutya, aki mindig olyan arckifejezéssel néz az emberre, mintha mosolyogna. Nagyon gazdicentrikus, igényli a szoros kapcsolatot és közelséget kiképzőjével, akivel hamar megtalálta a közös hangot és könnyen alkalmazkodott az új helyzetekhez. Aszú szeret mindent és mindenkit, számára a világ csodaszép, ő örök optimista. Figyelmes és kedves kutya, aki a labradorokra jellemző összes jó tulajdonsággal bír. Lelkes, jól motiválható, simulékony természetű kutya, így a tanulmányaiban is biztosan szépen fog haladni. Szerencsés lesz az a látássérült ember, akinek a lépteire Aszú fog vigyázni, a közlekedés mellett a mindennapi életben is egy megbízható és kedves társa lesz.

Aszú

Hálásan köszönjük Mariscsák Istvánnak, hogy lelkiismeretesen, végtelen türelemmel és szeretettel felnevelte és szocializálta Aszút, ezzel is segítve Alapítványunk küldetését.

UV

UV egy hatalmas termetű, fekete labrador mackó. Nagy testébe egy érző szívű, bohókás, csupabáj lelket zártak. Szeret mindent és mindenkit. A vacsoráját is eladná egy kis simogatásért. Na jó, azt azért nem. 🙂 Az igazi kedvencei a gyerekek, akiknek bármit képes megtenni, hogy a kedvükben járjon. Szeret tanulni, nyitott az új dolgokra, gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez. A nagy kutyák békés nyugalma árad belőle.
UV
UV boldog és tartalmas gyerekkorát Molnár Zsuzsanna és családja biztosította, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni azt a mérhetetlen energiát és szeretetet amit a nevelésére fordítottak.
 

Tangó

Tangó egy puha, kissé hullámos szőrű, sárga színű kan labrador, aki a saját tenyésztési programunkba látta meg a napvilágot. Könnyen beilleszkedett a tacskókból álló csapatba. Imádja a hasát, szeret nagyokat sétálni, futni, játszani más kutyákkal. Rendkívül éles eszű kutya, rengeteg energiával és találékonysággal. Ember centrikus, bárkitől szívesen fogadja a simogatást.

Egy sárga labrador fekszik egy boltban a padlón és türelmesen figyel.
Tangó

Köszönjük Thár Barnabásnak és családjának, hogy odaadó szeretettel felnevelték Tangót, lehetőséget adva ezzel, hogy a későbbiekben egy látássérült embertársunkat segíthesse.