Kiképzés alatt álló vakvezető kutyák

Uno

Uno saját tenyésztésünkből származó közepes méretű fekete kan, akit elragadó természete mellett a világos színű szeme teszi még különlegesebbé. A mindig vidám tettrekész labrador szívesen és gyorsan tanul, mindezt a lelkesedést hatalmas farokcsóválással jelzi. Puszit oszt, bújik, embert, kutyát, macskát egyaránt imád, és szívesen tölti minden idejét a közelükben. Uno Szentlőrincen nevelkedett önkéntes kölyöknevelőnknél, aki sokat vitte magával, hogy mindent láthasson a zajos nagyvilágból. Uno kitűnően utazik tömegközlekedésen, és magabiztosan sétál az utcán, a plázák tömeggel teli folyosóin, lépcsőin, vagy akár az éttermi környezetben is kiválóan viselkedik. 

Köszönettel tartozunk önkéntes kölyöknevelőnknek Papp Csabának, hogy otthonába fogadta és felnevelte nekünk Unot, aki hamarosan segítő kutyává formálódik és hű társa lesz egy látásserült embernek!

Vackor

Vackor a saját tenyészetünk egyik impozáns kanja, aki hatalmas termetével és óriási szeretetével önmagában vonzóvá válik, de tesz is azért, hogy mindenki szeresse. Puha, finom mozdulatokkal közeledik az emberekhez, mindeközben bújik, mint egy cica és bezsákolja a simogatás minden formáját. Pórázon szépen sétál, figyelmes, tanulékony és türelmes kutya, aki ugyan szeret sokat játszani, de ha feladat van máris tettre kész és igyekszik megfelelni a kiképzőjének. Vackor a zajos Budapesten nevelkedett egy önkéntes kölyöknevelőnknél, így nincs kétség, eleget látott a nagyvilágból, hogy rátermett és magabiztos vakvezető kutya váljon belőle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köszönettel tartozunk Kreszta Zsuzsának, hogy otthont biztosított Vackornak és felnevelte őt, hogy újabb segítőtársat képezhessünk egy látásserült személynek.
 

Vega

Vega a labradorok királylánya. Nem véletlenül kapta ezt a jelzőt, ő ugyanis egy megfontolt, fenséges kutya, kellő tartással és határozott elképzeléssel az őt körülvevő világról. Gondosan megnézi hova lép, nehogy mancsait összesározza, csak annyit és úgy játszik fajtársaival, hogy puha sárga bundáját össze ne koszolja. Sötétbarna meleg tekintete nyugalmat áraszt, kiképzőjéről le sem veszi a szemét, nagyon igyekvő és szeretne megfelelni a gyakorlások során. Nagyon szereti és igényli az ember közelségét, szereti a finom falatokat. Akit szeret, azt túláradó kedvességgel és puszival rajongja körül. Biztosak vagyunk benne, hogy egy látássérült embertársunknak hű társa lesz és bearanyozza majd mindennapjait.

Vega

Hálásan köszönjük Szeiff Tímeának, hogy szeretetteljes és kalandokkal teli boldog kölyökkort biztosított Vegának és megalapozta tudását ahhoz, hogy a jövőben kiváló vakvezető kutya válhasson belőle.

Unka

Unka az U-betűs alom aprócska, sárga szukája. Alapvetően visszahúzódó természet, kivéve ha a fajtársaival való játékról van szó. Olyankor hatalmas energiákat szabadít fel és huncutságával, bájával mindenkit levesz a lábáról. Az embereknek nem adja ilyen könnyen a barátságát, az ő bizalmáért dolgozni kell. Ám ha valakit megszeret, azzal együttműködő és bújós. Munkájában körültekintő és megfontolt. Érzékenysége és gyors felfogása kiválóan alkalmassá teszi, hogy egy látássérült embertársunk életét bearanyozza.
Unka
Köszönjük Forgács Tímeának és Bacsa Ákosnak valamint Fazekas Edinának és családjának, hogy rengeteg következetes munkával és elnéző szeretettel felnevelték ezt a csodás kis labilányt.
 

UV

UV egy hatalmas termetű, fekete labrador mackó. Nagy testébe egy érző szívű, bohókás, csupabáj lelket zártak. Szeret mindent és mindenkit. A vacsoráját is eladná egy kis simogatásért. Na jó, azt azért nem. 🙂 Az igazi kedvencei a gyerekek, akiknek bármit képes megtenni, hogy a kedvükben járjon. Szeret tanulni, nyitott az új dolgokra, gyorsan alkalmazkodik az új helyzetekhez. A nagy kutyák békés nyugalma árad belőle.
UV
UV boldog és tartalmas gyerekkorát Molnár Zsuzsanna és családja biztosította, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni azt a mérhetetlen energiát és szeretetet amit a nevelésére fordítottak. 
 

Tramini

Tramini egy nagyon kedves, megfelelni vágyó, érzékeny és nagyon okos kutya, aki bájos megjelenésével mindenkit azonnal levesz a lábáról. A két szemöldökét egymástól függetlenül is tudja mozgatni, ezt főleg akkor teszi, amikor nagyon koncentrál az ember mondandójára, ettől pedig mindenkinek olyan benyomása támad, mintha Tramini mindjárt visszaválaszolna. Minden élőlénnyel kedves, barátságos és játékos, szeret bújni, szóval egy igazi szuper társkutya.

Egy sárga labrador fiú áll a lakás folyosóján
Tramini

Köszönjük szépen Telepovszki Ágnesnek, hogy felnevelte nekünk ezt a kis csodakutyát.

Unikum

Unikum az U betűs alom egyetlen sárga kan kutyusa. Kifejező tekintete, világos szemei és gömbölyű buksija láttán azt gondolja az ember, hogy mindenről kialakult elképzelése és véleménye van és ez igaz is. Egy határozott, céltudatos kutya már most is, karakteres jellemmel. Nagyon szereti, ha történik körülötte valami és annak ő is részese lehet, egy aktív, tettre kész kutya ő, aki teljesen csak egy emberhez kötődik igazán, aki jelenleg a kiképzője. Szeret dolgozni, feladatokat teljesíteni, de legalább ennyire szereti, ha szabadon futkározhat és játszhat a fajtársaival. Labradorhoz méltóan szereti a finom falatokat és szeret tanulni, így biztosak vagyunk benne, hogy hamar elsajátítja majd a vakvezető kutya hivatását.

Egy sárga labrador ül egy fenyőfa előtt a parkban.
Unikum

Köszönettel tartozunk Vucseta Mártának, aki önkéntes kölyöknevelőként Parfé és Serpa felnevelése után Unikum útját is egyengette, ezzel lehetővé téve, hogy a jövőben egy látássérült embertársunk vakvezető kutyát kaphasson.

Utópia

Utópia egy tüneményes sárga labrador szuka kutyánk, aki volt olyan szerencsés, hogy ott nőhetett fel és nevelkedhetett, ahol megszületett kölyöknevelőnknél, Zinával, az anyukájával. Utópiának volt kitől példát vennie, amit tud, azt nagyon tudja, így próbál komoly érett kutyaként viselkedni, ugyanakkor lelke mélyén még egy bohém kölyök. Eminens arccal ül kiképzője mellett, a következő pillanatban pedig szökdelve vágtat a mezőn lobogó fülekkel. Egy igazi életvidám, boldog, örökké a farkát csóváló kedves labrador ő. Tanul mindent nagy lelkesen és igyekszik mindenben megfelelni kiképzőjének. Szereti a hasát, szereti a fajtársait és örömmel veti bele magát minden új feladatba, szuper társa lesz egyszer egy látássérült embernek.

Egy sárga labrador, aki hámot visel és a kerítés előtt ül.
Utópia

Hálásak vagyunk Ménesi Gizellának és családjának, hogy Zinát, az U betűs és megannyi korábbi alom anyukáját szeretetben tartják és pici kutyáink 8 hetes koráig nevelésén túl vállalták Utópia első évének végig kísérését is.

Szezám

Szezám abban a szerencsés helyzetben volt, hogy anyukája Winnipeg mellett tölthette gyermekkorát. A gyönyörű, vöröses bundájú labrador szukában igazi kettősség lakozik. Általában egy rendkívül kifinomult, bájos úrihölgy, azonban ha szabadon szaladgálásról van szó, akkor pillanatok alatt egy huncut, zabolátlan kiscsikóvá válik. Nagyon kedves és ragaszkodó, a maga visszafogott módján imádja a gazdáját. Rendkívül eszes. Könnyen, gyorsan és szívesen tanul. Ahol csak megjelenik mosolyt csal mindenki arcára és lelkesen zsebeli be a simogatásokat.
Egy sárga labrador ül a fűben, körülötte pedig tavaszi tőzikék nőnek
Szezám
Köszönjük Soltész-Kopácsi Enikőnek és családjának, hogy nagy szeretetben és gondoskodással felnevelték Szezámot.
 

Torma

A T-betűs alom egyik szukája. Nagyon pörgős, aktív kutyaként érkezett hozzánk, de hamar beilleszkedett a falkába. Mély barna szemeivel és a természetével az egész családot levette a lábáról. Gyorsan tanul, figyelmes, rajong az emberekért, simogatásért. Minden lépésemet figyeli, mikor kell valamit csinálni, miben tud segíteni. Bármit leejtek kérés nélkül adja a kezembe és hatalmas farokcsóválás közepette gyűjti be a dicséretet, simogatást. Gyakorlás után szívesen, sétál, labdázik a többiekkel. 

Egy sárga labrador ül a szökőkút előtt.
Torma

Köszönjük Gréczi László Ádámnak, hogy Tormát szeretettel felnevelte. 

Tangó

Tangó egy puha, kissé hullámos szőrű, sárga színű kan labrador, aki a saját tenyésztési programunkba látta meg a napvilágot. Könnyen beilleszkedett a tacskókból álló csapatba. Imádja a hasát, szeret nagyokat sétálni, futni, játszani más kutyákkal. Rendkívül éles eszű kutya, rengeteg energiával és találékonysággal. Ember centrikus, bárkitől szívesen fogadja a simogatást.

Egy sárga labrador fekszik egy boltban a padlón és türelmesen figyel.
Tangó

Köszönjük Thár Barnabásnak és családjának, hogy odaadó szeretettel felnevelték Tangót, lehetőséget adva ezzel, hogy a későbbiekben egy látássérült embertársunkat segíthesse.