Év végi böngészés

Több kölyök, szépen vizsgázó párosok, remek önkéntesek no és egy költözés. Megmutatjuk az év kiemelkedő eseményeit.

Kölyöknevelés

2023-ban 50 kutya vett részt a kölyöknevelő programunkban. Minden hónapban kölyöktalálkozót tartottunk, hogy a következő nemzedék ügyesen és felkészülten vághasson neki vakvezető tanulmányainak. Nagyon fontos számunkra a tudás átadása, örülünk, hogy már harmadik alkalommal tartottunk kölyöknevelő oktatást a jövő nevelői számára. Jelenleg is várjuk a kölyöknevelés iránt érdeklődők jelentkezését.

Dolgozó vakvezető kutyák

13 párosunk vizsgázott le idén. Összesen 95 aktívan dolgozó vakvezető kutyánk és 3 személyi segítő kutyánk van. Gratulálunk minden párosunknak a sikeres közlekedési vizsgáért, az idáig vezető úton köszönjük kölyöknevelőink és kiképzőink munkáját.

Új központba költöztünk

Alapítványunk központja Miskolcon egy gyönyörű és fenntartható új épületbe költözött. A költözésben is többen segítettek, ami így gördülékenyen valósult meg.

Segítettünk a földrengés után

Alapítványunk kuratóriumi elnöke, Dr. Mezősi Tamás és kutyája, Trafi Törökországban segítette a mentést a földrengés után.

Sportoltunk

Idén is ott voltunk a HDR terepfutó versenyen. A csapat tagjai: Annamari és Szikra, Alexa és Titán, Brigi és Artúr, Szindi és Milka.

Három alom született

Calgary életet adott a B alom gyönyörű kölykeinek, Szellő élete első almát hozta világra, őket C alomnak neveztük el, Zina pedig megszülte a D alom vagány kölykeit. Hálásak vagyunk, hogy önkénteseink és családjaik hatalmas szeretettel gondoskodnak anyakutyáinkról.

Közösségi élet

Már több, mint kétszáz önkéntes segíti alapítványunk munkáját, aminek nagyon ürülünk, és igyekszünk sok közös élményt gyűjteni együtt. Megtartottuk első miskolci piknikünket, kisvasutaztunk, kirándultunk és nagyokat beszélgettünk. A nyár végén a pesti pikniken a Hármashatár-hegyet hódítottuk meg, sokan voltunk és nagyon jó hangulatban telt.

Sikeres adó 1% eredmény

Köszönjük, hogy már 11 ezren ajánlották fel alapítványunk számára adójuk 1%-át, ezzel összesen 92 millió forinttal támogatva munkánkat. Ezt a sikert csak veletek együtt érhettük el. Köszönjük!

Újabb nemzetközi tagság

Tagjai lettünk az Assistance Dogs International szervezetnek, így nemzetközi kapcsolatainkat nemcsak vakvezető, hanem segítőkutyás szervezetekkel is bővíthetjük.

Érzékenyítés

Egész évben számtalan érzékenyítő foglalkozást tartottunk szerte az országban Miskolctól kezdve Budapesten, Diósdon, Szerencsen át Nagykanizsáig. Olyan rendezvényeken vettünk részt, mint a Múzeumok éjszakája, Állatszeretet napja és a Csillagpont Fesztivál. Eljutottunk több céghez és buszsofőröket, villamosvezetőket, jegyellenőröket is érzékenyítettünk.

 

FELHÍVÁS

Jelentkezőket várunk kölyöknevelő programunkba!

Alapítványunk az egész ország területéről várja az érdeklődők jelentkezését. A jelentkezők 2024. január 13-án részt vesznek egy képzésen, amelyen minden fontos információt átadunk.

Az aktív, játékos kiskutyák egy évet töltenek önkéntes kölyöknevelőinknél. Azután vakvezető képzésbe kerülnek, de a kapcsolat nem szakad meg!

Legyél te is fontos része egy vakvezető kutya életének!

Kérjük, azután hozz végső döntést jelentkezésedről, miután végigolvastad a kölyöknevelésről szóló írásunkat: https://barathegyisegitokutya.hu/kolyokneveles

Azután töltsd ki a jelentkezési lapot, amit szintén a fenti linken találsz meg.

Köszönjük az érdeklődésed!