Ránéztünk Gandhira

A jó osztályfőnökök kíváncsiak a régi tanítványaikra, hogy mi történt velük az évek során, mi is így vagyunk ezzel, ezért ránézünk idősebb kutyáinkra. Gandhi, a csoki színű kan ugyanúgy fest, mint fiatal korában, csupán az állán és a füle tövénél érhetők tetten ősz szálak.

A hamarosan 9 éves kutya jó formájának nagyon örülünk, lászik, hogy a gazdája, Márta szépen foglalkozik vele, mindenből megadja neki a lehető legjobbat. Miután kiképzőnk örömmel látta, hogy Gandhi egészséges, jó kedvű, a futtatóban rohant egy nagyot kiképzésben lévő kutyáival, megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben. A gazdi elmondta, hogy van egy kis megakadásuk a járművek magas lépcsőivel, ezért aztán elindultak egy villamosmegállóhoz.

A magas lépcsőkkel van némi bizonytalansága Gandhinak. Már nehéz visszafejteni, hogy mi történt, valószínűleg a magas építésű „hannoveri” villamosokkal volt rossz élménye. A vonatra le-felszállás sem megy simán, amikor nagyot kell lépni. A fokozatosság ilyen esetben is fontos, ezért egy végállomáson álló villamoson gyakoroltuk le- és felszállást, hogy oldódjon a félelme. Jobb lett, de még nem értünk a végére, folytatjuk a gyakorlást

– mondta Nyíriné Kovács Mária, Gandhi kiképzője.

Kutyáinkra életük végéig odafigyelünk, ahogy most Gandhira is

A találkozáskor képet kapunk az általános állapotról és a vezetési munkáról is. Fontos ilyenkor figyelni a kondícióra, a szőr állapotára, a kedélyre és a munkára. Nem hagyjuk figyelmen kívül a látássérült gazdikat sem, hosszasan beszélgetünk velük, hogy érzik magukat, vannak-e nehézségeik, megbeszéljük, hogy miben segíthetünk.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05

Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz az ügyfélkapudon ide.

Csak öt percedbe kerül, és támogatást küldesz egy hűséges vakvezető kutyának!

Még egy jó hír! Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!

Részletes adó 1% tájékoztatónk itt olvasható.