Ők a legkisebbek – vakvezető kutya lesz belőlük

Jelenleg 19 kölyök nevelkedik a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában. Az 5 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos kölykök mind tenyésztési programunkban születtek.

Büszkék vagyunk arra, hogy van öt anyakutyánk, akik odaadással nevelik és nevelték fel a jövő vakvezető kutyusait, ők Calgary, Fiera, Iris, Winnipeg és Zina. Sokat köszönhetünk önkéntes kölyöknevelőinknek, akiknél 8 hetes korukról nevelkednek a kiskutyák egészen egyéves korukig. Akkor képzésbe kerülnek, amely után látássérült gazdáikat fogják segíteni körülbelül egy évtizeden át.

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni tenyésztési programunkban ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Idén húsvétkor születtek meg Calgary kölykei

A legszebb ajándékot kaptuk idén húsvétkor, amikor megszületett Calgary öt kölyke. A két fekete, egy sárga kant és két sárga szukát meglátogattuk húsvétkor. A kicsik anyjuk mellett növekednek, nemsokára „Z” betűvel kezdődő neveket fognak kapni.

Cikkünk a húsvéti látogatásról. A kicsik most 5 hetesek.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni tenyésztsi programunkban ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Farsangkor látták meg a napvilágot Winnipeg kölykei

Idén februárban született meg Winnipeg hat kölyke. A két kan és a négy lány mind sárga egyenruhában, egészségesen, nagy súllyal érkezett. Akkor látogattuk meg őket, amikor kinyílt a szemük. A kölykök jelenleg 3 hónaposak és kölyöknevelő családoknál élnek.

Erről akkor fotók készültek, látni a kis réseket a szemükön.

Cikk is készült róla.

Tavaly karácsonykor kaptak nevet Zina kölykei

Zina nyolc kölykének 2021 karácsonyán tartottuk meg a névadóját. A négy fekete fiú, három sárga lány és egy sárga kan nevei „U” betűvel kezdődnek: Unó, UV, Unka, Ufó, Ulti, Utópia, Unikum, Uzsgyi. A testvérek jelenleg 6 hónaposak és kölyöknevelő családoknál élnek.

Cikkünk a karácsonyi névadóról itt olvasható.