Kinyílt a szeme Winnipeg kölykeinek  

Winnipeg kölykei elérték a háromhetes kort, a múlt héten kinyílt a szemük és elkezdtek játszani egymással. Nagyon fontos, hogy érkezzenek a kölykök, hiszen sokan várakoznak vakvezető kutyára alapítványunknál.

A hat kölyök az átlagosnál nagyobb súllyal született, a szokásos 40-50-hez képest ők 48 és 62 dekagramm között voltak. A négy szuka és a két kan szépen fejlődik. Egyhetes korukra megduplázták a súlyukat. Lassan kibújik a foguk, ami általában háromhetes korban várható, már látszanak az ínyükön a kidudorodások, ahol nemsokára áttörnek a fogaik. Ez azt jelenti, hogy egy hét múlva már nemcsak szopni fognak, hanem elkezdődik a hozzátáplálásuk.

Winnipeg példásan gondoskodik róluk, szoptatja és tisztogatja őket. A nap nagy részében alszanak a kölykök, körülbelül 20 órát. Készítettünk néhány hálósapkás képet róluk, amíg erre lehetőségünk van, mert hamarosan már nem maradnak ilyen sokáig egy helyben.

Tenyésztési programunkban ez a 10. alom. Jelenleg négy anyakutyánk van. Nagyon fontos, hogy érkezzenek a kölykök, hiszen sokan várakoznak vakvezető kutyára alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat – mondta el Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05

Hozzátette, hogy alapítványunk anyakutyái a nemzetközi szövetség szabályai szerint maximum négy almot adhatnak nekünk 6 éves korukig. Büszkék vagyunk arra, hogy egész életük boldogan telik nevelőcsaládjuk körében.