Boldog karácsonyt, Unka, Ufó, Unikum!

Megtartottuk “U” betűs kölykeink névadóját. Három évvel ezelőtt elkezdett tenyészprogramunkban öt anyakutyánktól kilenc alom született eddig. Ennek köszönhetően idén 16 vakvezető kutyánk vizsgázott le látássérült gazdájával, eggyel több, mint tavaly. A most 5 hetes kicsik 8 hetes korukban önkéntes kölyöknevelőinkhez kerülnek, azután egyéves korukban ők is bekerülnek a vakvezető képzésbe.

A közösségi oldalunkon beküldött nevekből sorsoltuk ki az U betűs kölykök neveit. Zina kölykei néha elmászkáltak, máskor belealudtak a forgatásba, és a sorsolási bizottságot képviselő Bóbita is inkább a kölykökkel játszott volna, mint hogy neveket húzzon. De a végére azért sikerült. Fogadjátok szeretettel karácsonyi névadós videónkat és fotóinkat.

A négy fekete fiú, három sárga lány és egy sárga kan nevei a következők:

Unó, UV, Unka, Ufó, Utópia, Unikum, Uzsgyi

Az elsőszülött, egy fekete kan, aki a kisebbek közé tartozik. Bóbita az Unó nevet húzta ki neki. A második szülött szintén egy fekete kan kutyus gyönyörű fehér nyakkendővel. Nagyon különleges neve lett: UV.

A harmadik szülött, egy sárga kislány is a kisebbek közé tartozik, és ő is szépen fejlődik. Őt úgy fogják hívni, hogy Unka. Annyira elnyerte Bóbita tetszését, hogy egy orrpuszival azonnal barátkozni kezdett vele.

A negyedik jelenleg a legnagyobb az alomban, pedig kisebb súllyal született. Arról is felismerjük, hogy a gyönyörű fekete kannak “V” alakú fehér mellfoltja van. A neve is különleges lett, ugyanis Ufónak fogjuk hívni.

Az ötödik egy sárga lány, aki a nagyobbak közé tartozik. A mancsán van megjelölve gyorsan lekopó lakkal, nehogy összekeverjük másik testvérél. Neki az Utópia nevet sorsolta ki Bóbita.

A hatodik kiskutyánknak az Ursula nevet húzta ki Bóbita, de újráznia kellett, mert egy sárga kisfiút mégse hívhatunk így, végül ő lett Unikum. A hetedik egy icipici  fekete fiúcsa pár szőrszálnyi fehér szőrrel a mellkasán. Őt Ultinak fogjuk hívni.

Már csak egy kiskutyánk maradt. A nyolcadik kölyök egy sárga kislány, aki utoljára született. Szintén jelölés látható a lábán, mint Utópiának. Ő lett Uzsgyi.

Klassz neveket kaptak a kölykök. Reméljük, szép nagy kutyákká cseperednek.

A remek nevekért hálásak vagyunk követőinknek, a szeretetteljes karácsonyi hangulatot köszönjük Zina nevelőgazdijának, Ménesi Gizellának és családjának, az ő otthonukban készül a felvétel.