Világnapi látogatás a kéthetes kölyköknél

Április 27-én ünnepeljük a Vakvezető Kutyák Világnapját. Ebből az alakalomból kéthetes kölykeinket látogatót fogadtak. Brigitta, aki vakvezető kutyával közlekedik, kíváncsi volt arra, hogyan cseperednek a kölykök. Készítettünk egy videót és fotókat a találkozásról.

Berta Brigitta és vakvezető kutyája, Morze elindult meglátogatni legfiatalabb csapattagjainkat. Ők Calgary öt kölyke, akik most kéthetesek. Két fekete, egy sárga kan és két sárga szuka született.

A kicsik 8 hetes korukig vannak az anyjukkal, ezalatt Marton Mónika és családja ad nekik otthont Veresegyházán. Utána önkéntes kölyöknevelőkhöz kerülnek, vagyis továbbra is családban nevelkednek egyéves korukig, majd elkezdik tanulni a vakvezető munkát. A féléves vakvezető képzés szintén bentlakásos, ekkor kiképzőinknél laknak általában ketten-hárman, vidám csapatot alkotva. Végül vizsgát tesznek gazdáikkal, és olyan vakvezető kutyák lesznek belőlük, mint most Morze.

Most nyílik a kölykök szeme

Brigitta és Móni egy-egy kölyökkel a kezében beszélgetett az anyakutyáról, a kicsik gondozásáról, fejlődéséről: mindannyian egészségesek és szépen növekednek. Nemrég nyílt ki a szeme az elsőnek, egy sárga szukának, érdekes, hogy a mókás „fókák” egy hét alatt hatalmasat fognak fejlődni. A videót itt nézhetitek meg.

A beszélgetés után hazatérő Brigittát előző vakvezető kutyája fogadta, aki gazdájával és annak családjával tölti jól megérdemelt nyugdíjas éveit.

A két kutya szereti egymást, azonnal játszani kezdtek egymással. Berta Brigitta foglalkozása gyógy- és sportmasszőr, férjével és két gyermekével Csömörön él.

Sokan várnak vakvezető kutyára

A világnapon arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.