Mentőkutyának született

Trafi elismert mentőkutya, gazdájával életeket mentett a törökországi földrengés helyszínén. Kutyánk ereje teljében van, de ideje gondoskodni az utánpótlásról, hogy az újonc mellette tanulhassa meg a szakmát. Szerencsére feltűnt egy ifjú tehetség, aki úgy tűnik, hogy mentőkutyának született. Bízunk abban, hogy Akkord követi majd a pályán a hős Trafit, és neki is megmentett életeket köszönhetünk majd.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola saját tenyészetében született kölykökből vakvezető kutya lesz – ez a fő célunk, azonban vannak olyan kutyák, akik más irányban mutatkoznak különlegesen tehetségesnek. Ilyen például Akkord.

Kölyöknevelője, Szakál Győző sokat foglalkozott vele, Akkord árnyékként követte a nehéz helyzetekben és vidám pillanatokban is. „Más volt, mint a többi”- mondta másik kölyöknevelője, Szakál Imre Győzőné, majd hozzátette: „Kemény csatákat vívtunk együtt, egy állatorvos egyszer meg is jegyezte nekünk, hogy ebből a kutyából nem lesz vakvezető. Persze akkor még nem hittünk neki.”

Akkord eddig Budapesten nevelkedett, néhány hete került kiképzésbe Miskolcra. Alapítványunk elnöke megfigyelte, letesztelte, hogy alkalmas-e arra, hogy egy látássérült személyt segítsen. „Vakvezető kutya nem lesz, azonban érdeklődő, motivált és fegyelmezett személyiség, rendkívüli mentőkutya válhat belőle” – mondta dr. Mezősi Tamás.

Frissességet és vidámságot kapnak minden nap

„Szinte egyik pillanatról a másikra beilleszkedett a jól összeszokott csapatunkba. Ilyen kis idő alatt is nagyon összenőttünk, nagyon hiányozna, ha nem lenne velünk” – mondta Tamás. A kölyöknevelője hozzátette: „Akkord azt csinálhatja, amit szeret. Öröm látni, hogy mennyire jól együttműködnek és szeretik egymást Tamással. Büszke vagyok rá!”

„Öttusázónak” készül

Tamás elárulta nekünk, hogy a reménybeli pályája azonos lesz Trafiéval, Akkord mentőkutya lesz, és hamarosan a terápiás-, illetve a demonstrátor vakvezető kutya tanulmányait is megkezdi.

„Nagyon kitartó. Ha egy feladatot túl nehéznek talál, akkor az láthatóan foglalkoztatja. Van, hogy gyakorlás után is visszamegy és újra megpróbálja” – mesélte Tamás.

Néhány hét kiképzés után már eredményes

Akkord sikeresen teljesítette a mentőkutyák alkalmassági vizsgaszintjén a területkutatás szimatmunka fázisát. Már a romkutatást is elkezdte gyakorolni és magabiztosan jelzi a gyakorlás alatt romok közé rejtőző embereket.

Nem mindenkinek van ilyen segítője

„9 éves kisfiam legtöbbször felvállalja az elveszett gyermek szerepét az erdőben. Általában felmászik egy fára, elbújik. Akkordnak az a feladata, hogy megtalálja, amit persze lelkesen véghezvisz” – mondta Tamás.

Dr. Mezősi Tamás Trafi kutyájával elismert tagja az ország mentőkutyás közösségének. Bízunk abban, hogy Akkord a törökországi földrengés helyszínén derekasan helytálló Trafit követi majd a pályán, és neki is megmentett életeket köszönhetünk majd.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05

Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz az ügyfélkapudon ide.

Csak öt percedbe kerül, és támogatást küldesz egy hűséges vakvezető kutyának!

Még egy jó hír! Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!

Részletes adó 1% tájékoztatónk itt olvasható.

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓD 1%-ÁVAL TÁMOGATOD A VAKVEZETŐ KUTYÁK KÉPZÉSÉT!