Hasznos csodalények adományokból

Ma van az adományozás napja. Szeretnénk megköszönni, hogy önállóságot és a szabadságot adhatunk a látássérült embereknek.

Ani szerint “Jó érzés tenni valakiért, és jó érzés, hogy valaki tett azért, hogy Irammal lehessek és tegyek vele én is valami jót”.

„Dollyval olyan, mintha én is látnék. Jó érzés, hogy mindennap rábízhatom az életem, és mindig meglep valamivel, ami azt mutatja, hogy mennyire okos. Jöhet bármilyen akadály, ő megmutatja és kikerüli” – mondta Írisz.

Ágota nyugdíjas vakvezető kutyájával és új segítőjével, Olivérrel él: „Ezek a kutyák életminőség javító kis csodalények. Olyan jó, hogy a nyugdíjazás után, örömben és bánatban számíthatunk az alapítványra.”

Noé

Dóri arról beszélt nekünk, hogy mit jelent neki a vakvezető kutyája: „Erőt ad a mindennapokhoz. Számomra hatalmas dolog, hogy mellettem lehet Noé. Magabiztosan segít és vezet engem. Van olyan útvonal, ahol vakvezető kutya nélkül nem is mernék közlekedni.”

Egy hölgy áll a járdán és mellette ül a sárga színű labrador vakvezető kutyája
Panka és Hablaty

„Nem lehetek elég hálás Hablatyért. Ha rossz kedvvel ébredek, rá akkor is számíthatok, odabújik és megvigasztal” – mondta Panka.

Köszönjük mindenkinek, aki támogatja a vakvezető kutyák képzését!