Életmentés, búcsúzás és új remények

Visszatekintve az augusztusra szinte felfoghatatlan, hogy mennyi minden történet velünk. Az biztos, hogy a kutyáink és az emberek szeretetéből meríthetünk erőt ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni.

Gólyatábarban járt Artúr és Brigi

Hegedüs Brigitta a Miskolci Egyetem jogász hallgatója lett, és vakvezető kutyájával részt vett a gólyatáborban. „Nagy jó volt a csapat, Artit imádták, itt voltunk öt napot, jó sok programon vettünk részt” – mondta Brigi a „Balek 7”-re keresztelt eseményről.

Artúr annyira népszerű lett, hogy a csapat logójára felkerült a mancs lenyomata. A gólyatábor végére pedig megválasztották a kar új kabalaállatának.

Vakvezető kutyás kvíz

Alapítványunk céljai közé tartozik az ismeretterjesztés és a társadalmi szemléletformálás, ezért készítettük el vakvezető kutyás kvízünk. Ebből meg lehet ismerni a vakvezető kutyák varázslatos világát.

A kitöltött kvízért cserébe ajándékot adunk. Az egyedi tanúsítványt e-mailben fogjuk küldeni. A kvízt itt találjátok: https://forms.gle/4dq2Nv93sBt8PGm79

Hihetetlen bátorsággal mentette meg a lányát és annak vakvezető kutyáját

Előfordulhat, hogy egy vakvezető kutya és a gazdája veszélyes helyzetbe kerül, de ilyen brutális támadás nem történt még egyik párosunkkal sem. Szerencsére Dia apja az udvarukon megállította a láncfűrészes támadót. Súlyos sérüléseket szenvedett közben, de nem volt választása, meg kellett védenie a családját az ittas férfitól.

Dia és vakvezető kutyája, Bagira beszaladt a házba. Dia a földön kuporodott össze, érezte, hogy nem tehet semmit, mert az élete egy hajszálon függ.

„Vakon borzasztó volt átélni, azóta, ha megindul valamilyen gép, gurul valami a betonon, nagyon megrémülök. Valamilyen szinten tönkretette az életemet. Bagira bejött szerencsére a házba, mert különben kettévágta volna” – mondta Dia.

A támadót feljelentették, kártérítést és szigorú büntetést remélnek.

Mi sok erőt és kitartást kívánunk Diának és családjának!

Az RTL Híradóból kiderül, hogy mi történt a szigetszentmártoni családdal.

Nagyon fiatalon veszítettük el Almát

Személyi segítőkutyánk séta közben váratlanul összeesett. Gazdájával, Prekker Csabával azonnal az állatorvoshoz mentek, még tudtak rajta segíteni és a kezelések hatására jobban lett.

Másnap azonban Alma elkezdett vérezni és akármennyire siettek, már nem lehetett megmenteni. Semmi előjele nem volt a történteknek, ismeretlen eredetű bélrendszeri vérzés vette el gazdájától a társát. Nagyon szomorúak vagyunk.

Alma a kerekesszékkel közlekedő Csaba mindennapjait segítette. Szeretetben éltek együtt, ami egy pillanat alatt szertefoszlott. A négyéves labilány már fentről vigyáz rá.

Búcsúzunk tőled, drága Alma!

Csabáról és Almáról sikeres vizsgájuk után írtunk cikket.

Szeretet, öröm, összhang

Krekács Ervin és vakvezető kutyája, Vackor között első perctől hatalmas a szerelem. /Nyitóképünkün szerepelnek./ Napról napra nagyobb az összhang és egyre ügyesebbek a közlekedésben.

Ervin idős kutyája, Tex nyugdíjba ment, helyére a mindig lelkes Vackor állt be. Tex továbbra is együtt él szeretett gazdájával, és olyan érzésünk van, hogy megismétlődik az a történet, amit egyszer már láttunk. Majd’ 10 évvel ezelőtt a fiatal Tex mellett ott lépkedett Ervin nyugdíjas vakvezető kutyája, Bogyó. Egy ideig Tex Ervint és Bogyót egyszerre vezette. Erről a különleges kapcsolatról itt olvashattok.