Alma igazi támasza gazdájának, és nemcsak átvitt értelemben

Alapítványunk elsősorban vakvezető kutyák képzésével foglalkozik, ám aki inkább a személyi segítő pályára alkalmas, itt bontjuk ki a tehetségét. Mivel Alma erre a munkára született, nem véletlenül tett ma sikeres vizsgát Prekker Csabával Sopronban. Csaba elektromos kerekesszékkel közlekedik, látássérülése van, ezért Almának sok mindenben ügyesnek kell lennie.

Ma a Sopron Plázában kiderült, mit tud a mi labradorunk: feladja gazdija földre esett támbotját, ugyanis Csaba képes rövid távokat megtenni ezzel az eszközzel. Kis túlzással, mindent kézbe ad, ami leesett, elveszett és amit elbír: kesztyűt, kulcsot, pénzérmét stb. Gazdája távollétében helyben
marad hosszú perceken át, eközben nem zavarja szinte semmi, még a füle mellett eltolt zajos bevásárlókocsi sem.

Amikor Csaba kiül a kerekeszékből, és szeretne felállni, akkor Alma keresztben elé áll, hogy a gazdi rátámaszkodhasson.

Voltak olyan gyakorlatok is, amelyeket egy plázában nem lehetett megmutatni, ezért videón nézte meg a vizsgabizottság, hogyan viszi oda kutyánk a speciális széket Csabának abban az esetben, amikor elesik. Az is videós feladat volt, hogyan segít Alma az öltözködésben.

Gratulálunk Csabának a sikeres vizsgához, és Almának is, aki mától hivatásos személyi segítő kutya lett. Éljetek együtt hosszú éveket át, és gyűjtsetek minél több szép élményt!

Köszönjük Maróthy Miklósnak, hogy felnevelte számunkra Almát.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek