“Az életemet köszönhetem Morrisnak”

“Az Életem köszönöm neki. Nekem Morisz egy életre szól! Szabadságot adott, jobban el tudok menni bárhova, kirándulni, rendezvényekre” – így fogalmaz vakvezető kutyájáról Katalin.

Morris megmentette Katalin életét

Morris mindig megérzi, ha gazdája rosszul érzi magát, így volt ez akkor is, mikor Katalin a fürdőszobában ájult el magas vérnyomása miatt.

“Neki köszönhetem, hogy túléltem egy szívinfarktust. Jelezte a férjemnek, hogy rosszul lettem a fürdőben. Az Életem köszönöm neki. Hálásan köszönöm az Alapítványnak, hogy kaptam egy csodás kutyát, mert kaptam egy másik lehetőséget is – teszi hozzá Katalin mosolyogva.

Katalin gyengénlátóként hatalmas feladatot vállalt, világra segített tíz leendő vakvezető kutyát

“A hozzánk beköltözött anyakutyának, Irisnak nálunk született meg tíz kiskutyája. Örök emlék ez is. Bíztak bennem, hogy el tudom látni a feladatot. Nagyon sok segítséget kaptam az alapítvány munkatársaitól. Írisz sok örömet ad, szeretettel gondoskodom róla.”

Mi pedig köszönjük Török Sándorné Katalinnak és családjának, hogy 8 hetes korukig nevelték az M betűs kutyáinkat, majd Nátánt és Noét is.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

A vakvezető kutyák képzésének nem része, hogy megtanulnak gazdájuk egészségi állapotáról jelzést adni, Morris viselkedése azonban nem példa nélküli, hiszen az alapítványunk által képzett kutyák között korábban volt egy, aki sokszor megmentette gazdája életét. Rumi, a világon elsőként képes volt epilepsziás gazdájának rohamait előre jelezni, és a rohamok súlyosságát csökkenteni.