Ma van A család nemzetközi napja: vakvezető kutyáink az első perctől fogva ismerik a család és az otthon melegét

1994 óta május 15-én ünnepeljük A család nemzetközi napját. Szeretnénk mi is megköszönni azoknak az önkéntes kölyöknevelőknek, vakvezetőkutya-kiképzőknek és látássérült gazdiknak az odaadó törődését, akikkel kutyáink együtt élnek születésüktől fogva életük végéig. Büszkék vagyunk rá, hogy vakvezető kutyáink az első perctől fogva ismerik a család és az otthon melegét.

Marika ölben fogja a fekete kölyök labradort, Artúrt
Artúr és Marika remek párost alkotnak

“Elég furcsák vagytok, hogy ilyen napokra van szükségetek ahhoz, hogy egy kicsit megálljatok, és rácsodálkozzatok erre a csodálatos világra, és arra, amire éppen az adott ünnepnap mutat. Pedig mi, és most nemcsak a vakvezető kutyákra gondolok, hanem a veletek élő kis kedvencekre is, sok minden mellett arra is meg szeretnénk tanítani titeket, hogy életünk minden pillanata ünnepnap” – írja Szűcs Marika önkéntes kölyöknevelőnk, kis neveltje, Artúr a naplójában.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy vakvezető kutyáink harmonikus családi életet élnek, mint “Úton a kutyámmal” című videó sorozatunk, amelyben több olyan vakvezető kutyát is bemutattunk, akik családban élnek, és segítői látássérült gazdáiknak.

Az “Úton a kutyámmal” című videó sorozatunkban látható életet mentő vakvezető kutya.
Olyan vakvezető kutya, aki teljesítménytúrázik a gazdájával.
Olyan, akinek gazdája zeneművészeti iskolába jár és természetes kozmetikumokat készít.
Megszólal egy fiatalember is, aki interakció terén javult, miután elveszítette a látását.
Nem maradhatott ki ebből informatikus kollégánk sem, hiszen ő teszteli a leendő vakvezető kutyáinkat.

Adód egy százalékának felajánlásával néhány perc alatt segíthetsz, hogy minél több látássérült ember juthasson vakvezető kutyához minden térítés nélkül.

Hazánkban 20 ezer vak ember él, és csupán 1%-uknak van vakvezető kutyája. Jelenleg 200 vakvezető kutya áll szolgálatban, akik közül 84-et mi képeztünk. Alapítványunknál 60 igénylő van várólistán jelen pillanatban, ami azt jelenti, hogy egy kutyára 1-3 évet kell várni. Ez a várakozási idő túlságosan hosszú, ezért több vakvezető kutyára van szükség Magyarországon. Mi azért dolgozunk, hogy ez az arány javuljon.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál fontosnak tartjuk, hogy azok a kutyáink is családba kerüljenek, akik valamilyen oknál fogva nem lesznek képzett vakvezetők.