Több, mint 9 ezren tettek a vakvezető kutyákért!

Köszönjük annak a 9177 lelkes és kedves embernek, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával összesen 48,5 millió forinttal támogatták a vakvezető kutyák kiképzését 2019-ben!

Nóra a fekete labrador, Cora mellett guggol, összeérintik a fejüket. Árad belőlük a szeretet
Nora és Cora nagyon szeretik egymást

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola fennállásának legmagasabb adó 1% felajánlását arra fogja felhasználni, hogy minél több látássérült embert segítsen hűséges négylábú segítőtárssal, és ennek érdekében egyedülálló fejlesztésbe kezdünk!

A szakmai munkánkra büszkék vagyunk, kollégáink folyamatosan tanulnak, oktatásokra járnak, 11 év alatt nemzetközi hírű szervezetté fejlődtünk. Több szakemberünk dolgozik Miskolcon és Budapesten is, és még többre lenne szükség, ám munkafeltételeik hiányosak. Omladozó plafon alatt fogadjuk látássérült klienseinket, és jelenlegi helyünkön nincs lehetőség a kiképzés bővítésére sem, ezért nagy döntést hoztunk. Megtettük az első lépéseket annak érdekében, hogy felépítsünk egy világszínvonalú, modern vakvezető kutya iskolát, amelyben sokkal több vakvezető kutyát fogunk felkészíteni küldetésükre, és ahol a kor elvárásainak megfelelő környezetben fogadhatjuk és rehabilitálhatjuk látássérült igénylőinket.

A Miskolc kapujában fekvő kéthektáros terület már a miénk, jelenleg a tervek készülnek, vagyis a munka nagy része még hátra van. Az idei adó 1% felajánlás egy részét engedélyeztetésre és a közművesítésre fogjuk fordítani. Tudjuk, hogy hosszú évek telnek még el addig, hogy új otthonunkba költözzük, de az első lépéseket megtettük.

Különleges nap volt, amikor megláttuk, hogy több, mint 9 ezren bíztok, bíznak bennünk! Szeretnénk mindenkinek külön-külön kifejezni hálánkat ezért és a felemelő érzésért, hogy egy ilyen nagy közösség tagjai lehetünk! Reméljük, pár év múlva Európa egyik legmodernebb vakvezető kutya iskolájába jöhettek hozzánk látogatóba, és egy kis kutyasimogatást követően személyesen is köszönetet mondhatunk pótolhatatlan segítségetekért.