„Szeretem, hogy nő vagy, gazdi!”

Miért lehet kutyával jól csajozni? Miért örül a kutya annak, hogy a gazdája nő? Március nyolcadika alkalmat adott arra, hogy megkérdezzünk két gazdit, van-e közös nőnapi témájuk vakvezető kutyájukkal. Misi és Antónia története is igazolja, hogy kutya és ember között olyan különös, mély szeretet alakul ki, amiről mindig beszélni fogunk. A cikkben szereplő kutyákat alapítványunk képezte.

„Szeretem, hogy van parfümöd”

Iram, egy sárga színű ötéves gavallér. Kállai Antónia imádja Iramot, ismeri minden gondolatát, ezért megkértük, hogy fogalmazza meg kutyája nőnapi vallomását. Egyben biztosak voltunk, hogy Iram szíve neki nyílik meg a legszebben.

Iram vallomása:

Szeretem, amikor cipőboltba megyünk. Szeretek vigyázni a cipődre olyankor. Szeretem, amikor rendelsz magadnak valamit, ugyanúgy izgulok, mint te, amikor kihajtod a ruhát és a csomagolás lehullik róla a földre. Szeretem, hogy van parfümöd, meg összeszaglászni a hajad fodrász után. Szeretem, ahogy az éjszaka közepén lejössz egy puszira még, ha nyugtalan vagyok, és figyelsz minden rezdülésre, minden motyorgásra. Szeretem, hogy nő vagy, gazdi, mert rengeteg barátnőd van, és mind engem akar összepuszilgatni!

„Kutyával jól lehet csajozni”

Körte egy ötéves sárga kislány, Dombai Mihály egy jó szívű versenykenus. Csodálatosan egymásra találtak, és úgy látszik, ez másoknak is feltűnik, főleg a hölgyeknek. Misi nőnapi története igazán különleges lett:

„Azt szokták mondani, hogy kutyával jól lehet csajozni. Ezt én is meg tudom erősíteni, annak ellenére, hogy semmilyen szándékom nincsen, mivel komoly, elhivatott, hűséges házas ember vagyok.

Ennek ellenére, amióta Körtével együtt élünk és jövünk-megyünk, az a tapasztalatom, hogy számtalan esetben idegen hölgyek támadnak le és kezdeményeznek velem beszélgetést. Elhívnak kávézni, indokolatlanul közvetlenek és kedvesek velem, azaz velünk.

Nyilván hihetetlenül izmos külsőm és a személyes varázsom sokat számít, de azt gondolom, hogy ennél sokkal többet ér az a gyönyörű csillogó szempár, a selymes bunda, a rózsaszín kis orr és a mindig élénken értelmet sugárzó tekintet a bal lábam mellett. Azaz Körte, az én kiskutyám vonzza az emberek tekintetét, mindenki csodálatát kiérdemeli azzal, amilyen fantasztikusan dolgozik, meg persze azzal, ahogy sugárzik belőle, hogy mennyire szeret engem. Az érzés persze kölcsönös, hisz én is nagyon szeretem őt, és ő a legfontosabb számomra.

Azt hiszem, ezt a harmóniát a nők sokkal jobban átérzik, és valamiért érdekessé válunk számukra, ezért gondolom, hogy kutyával nagyon könnyű lenne ismerkedni. Valahol persze simogató a lelkemnek, hogy ennyi pozitív visszajelzést kapok, bár tudom, hogy ezt leginkább Körtének köszönhetem.

Minden hölgynek boldog nőnapot kívánunk!

Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Van egy jó hírünk!
Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz ügyfélkapuddal ezen a linken.
Csak öt percedbe kerül, és átélheted a büszkeséget, hogy támogatást küldtél egy hűséges vakvezető kutyának!
Még egy jó hír!
Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd
jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!
Rövid tájékoztatónkat itt olvashatod el.
1% adószámunk: 18449149-1-05
Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Gondolj a vakvezető kutyákra! Köszönjük!