Száz gyereknek mutattuk be vakvezető kutyáinkat

Nagyszabású programot tartottunk Százhalombattán, az Arany János Általános Iskolában. Nem véletlenül, hiszen itt tanult Dóri, Fidzsi gazdája. Így hát eljöttek velünk ők is, és még sokan mások.

Ikon, a vakvezető tanuló elbűvölte a gyerekeket
Ikon, a vakvezető tanuló elbűvölte a gyerekeket

A vakvezető tanulók, mint az orgonasíp sorakoztak, a legkisebbtől indítva a sort, velünk tartott az ében fekete Artúr, Kappa, Ion, a sárga színű Ikon és a már komoly vakvezető kutya, Fidzsi.

A gyerekek nagy örömmel fedezték fel, melyik életkorban lévő kutyus milyen képzettségi szinten van. Beszélgettünk a vakvezető kutyákról, kipróbálhatták, milyen, amikor egy vakvezető kutyára bízzák a lépteiket. A kiképzésének végén járó Ikon a séták befejezésekor egy székhez vezette a gyerekeket, hiszen ő már tudja, hogyan kell majd felajánlani az ülőhelyet leendő látássérült gazdijának. Az egyik kislány, aki szemfülesen megértette, mi történik, így reagál erre: „Jaj, de édes, odavezetett a székhez!”.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola csapata közel száz általános iskolást érzékenyített ezen az igen hosszú tartalmas napon. Köszönjük a munkát Sápi Dórinak, két önkéntes kölyöknevelőnknek, Sápi Andreának (Kappa), Szűcs Marikának (Artúr), Nyíri Herminának, kölyöknevelő programunk koordinátorának és kiképzőnknek, Nyíriné Kovács Máriának.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28