Sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Nóra és Torma!

A vizsga alatt volt minden, ami megzavarhatta volna Torma figyelmét. Az orra előtt felrepülő galamb, morgó kutya, de egyik sem zökkente ki a vakvezető kutyát, állhatatosan ment tovább. Egyetlen dolog lebegett a szeme előtt: biztonságosan eljuttassa a gazdiját a célhoz.
Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Megkérdeztük  Varga Nórát, hogyan érezte magát:
“A vizsga előtt volt bennem egy egészséges izgalom. Azt tudtam, hogy az útvonal ismert. A mindennapi zavaró tényezők viszont ugyanúgy jelen lehetnek. A kihúzott útvonal már önmagában kihívást jelentett. Volt egyenes szakasz benne hét átkeléssel, de a vizsgán, ahogy a hétköznapokban is, lehet segítséget kérni a járókelőktől, ami rendkívül megnyugtatott engem. Az esemény nem volt ismeretlen, ugyanis az előző vakvezető kutyámmal, Danival már átéltük ezt. A vizsgabizottság tagjai nagyon barátságosak voltak, ami könnyebbé tette a helyzetet.”
Minden vizsga mögött csapatmunka van
Köszönjük Látrányi Orsolyának, hogy egy odaadó, szeretetteljes társat képzett Nóra számára. Köszönjük a vizsgabizottságban végzett munkát Bernáth Zsókának, Gazsó Krisztinának és Komondi Piroskának. Hálásak vagyunk Gréczi László Ádámnak, hogy szeretetben felnevelte Tormát.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05

Mennyibe kerül egy vakvezető kutya?

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint.

Ez az időszak körülbelül 10 év, amelynek összes költsége: tenyészkutyák, tenyésztés, kölyöknevelés, szűrések, orvosi költségek, ellátás, felszerelés, kiképzés (ennek 1,5 millió Ft a munkadíja), gazdi képzése; átadás, vizsgáztatás, utókövetés és gondozás tíz éven át, felszerelés pótlása, öregedő kutya extra orvosi költségei, nyugdíjazás körüli költségek, közben rezsi, járműhasználat stb.

Így lesz a tíz év összes költsége több, mint 5 millió forint.

Alapítványunk adó 1% felajánlásokból és adományokból teremti elő a képzéshez szükséges összeget.