Rollerező vakvezető kutyák

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola tanítványai példát mutatnak a rolleres közlekedésben. Annyira belejöttek, hogy mindenki önállóan repesztett, aztán a kiképzőjükben bízva a tandemezést is kipróbálták. Alap, hogy aztán szépen rendben visszatették a rollereket a tárolóhelyre. 

Három vakvezető kutyánk körbeszimatolt, hogy mi a helyzet a sokat szidott elektromos rollerekkel. „Állandóan szanaszét dobálják ezeket a járdán, mintha nem lenne rájuk szükség, mi meg kerülgetjük őket egész álló nap” – sóhajtott fel Zenit. Whiskey-ben azonban olyan erős volt a kíváncsiság, hogy rábeszélte a haverjait, próbálják ki a járműveket, hátha van bennük valami jó. Annyira belejöttek, hogy mindenki önállóan repesztett:

 

Aztán a kiképzőjükben bízva a tandemezést is kipróbálták:

Alap, hogy aztán szépen rendben visszatették a rollereket a tárolóhelyre:

A három labrador, Zenit, Tangó és Whiskey mindent megtett a jó ügy érdekében, hogy felhívja a figyelmet a felelős rollerhasználatra:

Kedves Rolleresek! Szépen kérünk benneteket, úgy közlekedjetek, hogy mindenkinek jó legyen. Használat után helyezzétek vissza a rollert az arra kijelölt tárolóba vagy helyre. Ezzel elsősorban azoknak a látássérült embereknek fogtok segíteni, akiknek nincs vakvezető kutyájuk, hogy fehér bottal ne essenek át a járda közepén „felejtett” rollereken, és velünk, vakvezetőkkel is jót tesztek, mert bár mi ki fogjuk kerülni őket, de azért hátráltatnak minket is. Nem csak nekünk, minden gyalogosan közlekedőnek jobb lesz így. Köszi!

A kutyák persze imádták a fotózást a sok jutifalat miatt, és utána játszottak egyet a szabadban. Kiképzőjük, Látrányi Orsolya elmondta, hogy Zenit már látássérült gazdijával várja a közlekedési vizsgáját, két társa még nem költözött el tőle.

Korábban már foglalkoztunk azzal, mekkora probléma a látássérülteknek a rolleres közlekedési kultúra hiányossága.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05

Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz az ügyfélkapudon ide.

Csak öt percedbe kerül, és támogatást küldesz egy hűséges vakvezető kutyának!

Még egy jó hír! Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!

Részletes adó 1% tájékoztatónk itt olvasható.

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓD 1%-ÁVAL TÁMOGATOD A VAKVEZETŐ KUTYÁK KÉPZÉSÉT!

Fotó: Paskó Dexter