Ódának mindenről van véleménye

Az O betűs alom tagjai közül Óda hasonlít leginkább a mamakutyára, Zinára. A gyönyörű kishölgy nagyon világos bundát visel, ráadásul pisze rózsaszín orra van. Szűcs Marika, Óda kölyöknevelője úgy érzi, a kutyus egyszerre tud kisördög és kisangyal lenni. Nevéhez hűen mindenről megvan a véleménye.

Óda 8 hetes korában költözött rutinos kölyöknevelőnkhöz, Szűcs Marikához, aki már két tanulót felnevelt nekünk, Artúrt és Ikont. Utóbbi már le is vizsgázott és hűséges társa, Sándornak.

Januári kölyöktalálkozónkon Marika elmondta, hogy az akkor még pindurka kislány legalább hat fiú energiáival bír. Nagyjából egy perc alatt tud kisördögből kisangyallá változni és fordítva.

Óda született másodikként az alomban, mégis ő a legkisebb az O betűs kutyáink között. Ha önéletrajzot írna magáról, különleges képességei között megemlítené, hogy mindenről van véleménye. „Az úgy szokott lenni, ha valami nem az elképzelésim szerint történik, akkor annak én hangot is adok. Nem tehetek róla, így születtem, el tudom mondani a véleményemet a dolgokról. Na, azért ne gondold, hogy ez a szirénázás olyan hangos lenne, dehogy! Csak finoman adom elő, alig hallhatóan, de azt folyamatosan” – írja
naplójában. Hobbijaként megjelölné, hogy szeret fogócskázni, futkározni, nagy sétákat tenni és jókat aludni.

A sárga labrador nagyon szeret tanulni. Remekül kijön más kutyákkal, gyerekekkel, felnőttekkel. A behívást hamar megtanulta, akármekkora játékban van része, kölyöknevelőjének hívó szavára, azonnal megjelenik.

Zina kölykei március végén 5 hónaposak lesznek

Óda jelenleg a pórázon való sétával ismerkedik, és korának megfelelő feladatokat gyakorol, például, hogy leüljön a gazdi lába mellé, vagy ne egyen fel semmit a földről, ne reagáljon az idegenekre. Természetesen bőven jut ideje játékra, pihenésre és minden feladatért ínycsiklandozó falatokat kap.

Óda nemrég kölcsönkérte egy idősebb tanulónk, Kávé hámját. Addig hordozta magával, míg valaki rápróbálta. Remekül áll neki, bár még jócskán nőnie kell hozzá. Az már most látszik, milyen büszkén viseli.

Küldetésünk, hogy Ódából vakvezető kutya váljon. Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!
1% adószámunk: 18449149–1–05
Kattints rá, így adhatod nekünk az 1%-od: http://bit.ly/2Fisu28