Máté és Fülöp legjobb barátok lettek

“Számomra Fülöp nem csupán hatalmas segítség és hű társ. Az évek alatt a legjobb barátok lettünk. Nem telik el úgy perc, hogy ne vidítana fel a bohóckodásával” – mondja Máté mosollyal az arcán, mikor a fekete labradorról mesél.

Máté és vakvezető kutyája Fülöp 2016-ban sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Dunaújvárosban. Fülöp azóta is vigyázva óvja imádott gazdája lépteit. Elképesztő összhang alakult ki köztük az elmúlt években.

Fülöp a kaladjairól naplót vezet a Facebook-on, a vizsgáról így írt: “Egy kis idő múlva mindenki készülődni kezdett, és már csak rám vártak, hogy én is felvegyem munkaruhámat. Eleget tettem kérésüknek és beálltam az ajtóba úgy, hogy tudtam, most meg kell mutatnom mindent, amit tudok. Kiléptünk a kertkapun és magunk mögött hagytunk mindenkit. Úgy tűnik, ez így lesz végig, hogy mi mutatjuk az utat, ők meg jönnek utánunk! – gondoltam.”

A naplóírás Fülöpöt majdnem híresebbé tette, mint Bridget Jonest

Úton a kutyámmal című sorozatunkban Máté arról mesélt, hogy az utcán sokszor felismerik Fülöpöt és megállítják őket. “Előfordul, hogy idősebb hölgyek odalépnek hozzánk, hogy nagy rajongói Fülöpnek…ilyenkor bizonyos feltételekkel meg szoktam engedni, hogy megsimogassák.”

“Jó érzés tudni, hogy mindig mellettem van, de ez nem is nagyon lehetne másképp, mert nem szeret külön lenni tőlem, hát ez az érzés is kölcsönös” – így írt Máté kedves kutyájáról.

Néha az élet nem várt nehézségek elé állítja a vakvezető kutyákkal közlekedőket

2019-ben Móricz Mátét és vakvezető kutyáját, Fülöpöt nem engedték felszállni a WizzAir londoni repülőjáratára, pedig a repülőjegyük és Fülöp minden egészségügyi papírja rendben volt. A fogyasztóvédelem a sajtóhír nyomán indított eljárása végén a légitársaságnak 160 000 Ft bírságot kellett fizetnie.