Körte Evezés a vakvezető kutyákért

Dombai Mihály és barátai túrakenuval érkeztek meg alapítványunk vakvezető kutyás piknikjére. A “Körte Evezés” alighanem az első alkalom, hogy egy kliensünk ilyen látványos formában szervez támogató gyűjtést közös ügyünk érdekében. Jó visszajelzés számunkra, hogy fontos a munkánk, fontos a vakvezető kutyák segítsége a látássérült embereknek.

Dombai Mihály és barátai megszervezték, hogy Körte Evezés néven túrakenuval érkeznek meg alapítványunk vakvezető kutyás piknikjére. „Ezzel próbáljuk meg felhívni a figyelmet a vakvezető kutyák fontosságára. Mivel én kenu versenysportoló vagyok, számomra a legegyszerűbb, hogy ilyen módon próbáljak meg kis színt vinni ebbe, és mindenkit arra buzdítani, hogy támogassák a vakvezető kutyák képzését, mert ez egy nagyon fontos és jó ügy” – mondta Dombai Mihály.

Elmondta azt is, hogyan történt a Tahitótfalutól az Óbudai-szigetig tartó Körte Evezés, amely nevét saját vakvezető kutyája, Körte után kapta: „Körte túrakenuval szokott velem utazni, ezt nagyon kedveli. Most is nyugodtan ott volt a lábamnál a hajó elejében, folyamatosan vízzel locsolgattam őt, hogy ne legyen melege, menet közben itatgattam.”

A világ legjobb kutyája

Dombai Mihály elmondta azt is, hogy mit jelent számára a kutyája: „A szerelem óriási Körtével. 2019. december 1-jén költöztünk össze, és csöpögős hollywoodi love story. Imádom, egyszerűen mindenem, az életem, a világ legjobb kutyája. Ez biztos.”

„Ez egy fantasztikus kezdeményezés. Nagyon jólesik nekünk, hogy ő mint kliensünk ilyen sokra tartja a munkánkat, és próbálja támogatni a tevékenységünket. Nem igazán volt még a történetünkben, hogy kliensünk szervezzen számunkra támogató gyűjtést, ez egy jó visszajelzés számunkra, hogy fontos a munkánk, fontos a vakvezető kutyák segítsége” – mondta szakmai vezetőnk, Komondi Piroska.

Mivel Misi és barátai minél több pénzt szeretnének “összelapátolni”, amit alapítványunk a vakvezető kutyák képzésére fordít majd, ezért figyelmetekbe ajánljuk a Körte Evezésről készült videónkat, és a támogatási lehetőségeket:

Központi számlaszámunk: OTP 11734004-20466859

Online bankkártyás adományozás itt.

A kölyöknevelők és klienseink találkozása

Alapítványunk vakvezető kutyás piknikjén közel ötven vakvezető kutya és gazdi gyűlt össze. A programban közös séta, kutyaúsztatás és baráti piknik volt az Óbudai-szigeten. Azért szerveztünk ilyen nagy találkozót, hogy a klienseink és a kutyáikat felnevelő kölyöknevelők találkozhassanak egymással. Fontosnak tartjuk, hogy a kölyöknevelők láthassák az általuk felnevelt vakvezető kutyát és gazdáját, hogy megismerhessék egymást, kötetlenül elbeszélgethessenek és élvezzék, hogy egy közösségbe tartoznak.  (Klienseink azok a látássérült emberek, akik vakvezető kutyát kaptak alapítványunktól.)