Névadót tartottunk a vakvezető kölyköknek

Hagyományainkat követve névadót tartottunk. A 6 hetes kölykök ezeket a neveket kapták: Zseton, Zsálya, Zenit, Zengő, Zorka.

Calgary öt kölyöknek adott életet idén húsvétkor, két sárga szukának, két fekete és egy sárga kannak. Ők lettek az alapítványunk tenyésztői programjában született 11. alom. Közösségi oldalunkra sok névötletet küldtek be a követőink. Ezek közül sorsolta ki Bóbita kutya a legfiatalabb generáció neveit. A Z-ZS kezdőbetűs alom kölykeit így fogjuk hívni: Zseton, Zsálya, Zenit, Zengő, Zorka.

Bemutatkoznak a kiskutyák

A Zseton nevet kapta az elsőszülött fekete kan. Kedves, bújós, imádja, amikor a pocakját simogatják. Erre gyakran sor kerül, olyan selymes a bundája.

Sárga színű szuka kutya született másodiknak. Érzékeny lelkű, barátságos és emberszerető. Úgy fogják hívni, hogy Zsálya.

Ennek a kisfiúnak szép, ráncos a pofija. A fekete kan harmadiknak született, ő a legnagyobb termetű. Erős a csontozata és a szőre rövidebb, mint a testvéreinek.  A Zenit nevet kapta.

A negyedi kiskutya az egyetlen sárga kan az alomban. Nagytermetű, határozott egyéniség, mindig tudja, mit akar. A Zengő nevet kapta.

Az ötödik egy sárga kislány. Nagyon vagány, emberbarát, puszis kiskutya. Finom, selymes szőre van. Úgy fogják hívni, hogy Zorka.

Ezért vagyunk ilyen sokan

Jelenleg 19 kölyök nevelkedik iskolánkban. A most 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos kölykök mind tenyésztési programunkban születtek. Képzési munkánknak biztos alapot ad a 4 éve kezdett saját tenyésztési program. Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség, sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistán átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni tenyésztési programunkban ebben az évben, akikből 2023-ban vakvezető kutya válhat.