Játék a kiképzővel

Így gondoskodunk a kutyáink jóllétéről

A vakvezető tanulók nem csupán munkakutyák, hanem kiképzőink családtagjai. Tudtad, hogy csupán 3-4 órát tanulnak naponta? Tehát van idejük sok mindenre. Arra, hogy pihenjenek, játszanak, boldog életük legyen. Mi pedig biztosítjuk számukra mindezt. Azért kezdünk sorozatot erről, hogy bemutassuk nektek, mit csinálnak szabad idejükben a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola tanulói. A kutyáink jóllétével foglalkozó cikksorozat a Vakvezető kutyák világnapja alkalmából készült.

Fontos tudni, hogy a kutyáink, vagyis a vakvezető tanulók egyéves koruk után kerülnek kiképzőikhez. Már megérettek a tanulásra, sőt igénylik a napi rendszeres elfoglaltságot. Természetesen azt is, hogy kiképzőink mindennap játszanak velük. Fontos a közös kikapcsolódás, az egymásra hangolódás, mert ebből (is) épül a bizalom kiképző és kutyája között. Arról már egy videóban meséltünk nektek, milyen komoly kötődés szükséges ahhoz, hogy a kiképző bekötött szemmel bízza az életét arra a kutyusra, akit csak pár hónappal korábban ismert meg. Tulipán és kiképzője letakart szemes videóját itt nézheted meg.

Játék közben elsősorban örömet és a boldogságot éreznek a kutyák, de ebben sokkal több van. Az erős koncentrációt igénylő feladatok során bizony elfáradnak, amit játékkal vezetünk le, oldunk ki. A hancúrozás kikapcsolja őket. A játék a tanulás előtt is nagyon jó kezdet. Sőt közben is, hiszen a kutyák a „gondolkodós”, nehéz feladatok között dicséretnek tekintik. Jó, ha a kutya tudja, hogy milyen menő, szórakoztató tanulni.  Én úgy mondom nekik, hogy hepizzünk egyet! És már rohannak is

– mondta Látrányi Orsolya kiképzőnk, aztán elkezdték a játékot Tangóval. A sárga kan Leányfalun lakik kiképzője otthonában.

A játék nagyon sokféle lehet. Most csak a kiképzős részt mutattuk be, de folytatjuk. Például a napot futtatással kezdjük, ami sok esetben 3-tól 5-6 fős kutya csapat közös játékát jelenti, de erről majd később fogunk beszámolni nektek.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!

1% adószámuk: 18449149–1–05

Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz az ügyfélkapudon ide.

Csak öt percedbe kerül, és támogatást küldesz egy hűséges vakvezető kutyának!

Még egy jó hír! Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!

Részletes adó 1% tájékoztatónk itt olvasható.

KÖSZÖNJÜK, HA ADÓD 1%-ÁVAL TÁMOGATOD A VAKVEZETŐ KUTYÁK KÉPZÉSÉT!