Ikon csínytevőből eminens tanulóvá vált

Ikon már egy bő hónapja gazdájával, Sándorral gyakorol. Március elején készítettünk egy videó interjút kiképzőjével, Nyíriné Kovács Máriával, amiből kiderül, hogyan vált Ikonból eminens tanuló. Ő a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola egyik büszkesége.

Ikon a sárga labrador az egyik budapesti metrómegállóban fekve várja a következő feladatot
Ikon csillogó szemekkel várja milyen feladatot kap

Ikon a kiképzésének felénél tartott március elején, amikor a videó elkészült. A gyönyörű sárga labrador a fejével (vagyis Ikon sajátosan az orrával) mutatja meg az ajtókat és a lift gombot. Ez azért fontos, hogy a későbbiekben stabilan meg tudja mutatni látássérült gazdájának a keresett objektumokat. „Ikon egy igazi eminens tanuló, imád mindent megmutatni, minden feladatot megcsinál, és ha elvégezte az adott feladatot, akkor ragyogó szemmel néz, hogy még mit csináljon” – mondta kiképzője, Nyíriné Kovács Mária, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársa.

A fáradt kutya a jó kutya

Ikon nagyon szeret feladatokat végrehajtani, és ez le is fárasztja őt, így lassan eltűntek, majd meg is szűntek kölyökkori csínytevései. „Ahogy a feladatok egyre nehezebbek lettek, a kölyökkori csínytevések elmaradtak. Komoly agymunka, hogy figyeljen a vezetésre, kikerülje az embereket, objektumot keressen, vagy járműre szálljon” – mondta Ikon kiképzője.

Ikon továbbra is nagyon játékos kutya maradt, és a mai napig sokat játszik, hiszen nem csak munkából áll az élete egy vakvezető kutyának. Erre nagy figyelmet fordítunk a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál.

Támogasd a vakvezető kutyák kiképzését adód 1%-ával!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28