Ice, a világjáró vakvezető kutya

Egy várost a benne élők tesznek élhetővé, ebben nincs különbség Budapest és Bécs között. Varga Szabolcs vakvezető kutyájával, Ice-szal Bécsben él és dolgozik, az Index ott látogatta meg őket. Nézd meg a videót és olvasd el, mit írt Ice-ról kiképzője, Farkas Darinka.

Ice, a fekete labrador mindig nyugodtságot áraszt magából
Ice, a fekete labrador mindig nyugodtságot áraszt magából

„Ice 1 éves korában került hozzám. Kis kedves, érzékeny, finom lelkű stílusába és a nagy „lepény” fejébe rögtön beleszerettem‎ 😀 Könnyen alkalmazkodott az otthoni szabályokhoz, ami kölyöknevelőjének, Susán Juditnak is köszönhető, aki családjával együtt nevelte fel szeretetben, hogy majd egy vak ember szeme fénye legyen. Ice mindig is nyugodtságot
árasztott magából, nagyon jó volt vele együtt élni és dolgozni is, csodálatos volt látni a személyiségfejlődését, komolyodását a képzés során. Szabolcshoz január végén került. A magyarországi közös gyakorlás után együtt mentek ki Bécsbe.

Erről nézd meg az Index videóját:

Azóta majdnem minden héten egyszer hazautaznak, és itthon készülünk a
közlekedésbiztonsági vizsgájukra. Áprilisban Dél-Európa felé veszik az irányt egy közös kirándulásra, így Ice Szabolcs oldalán nagyon sok országba eljut, a közös munkájuk szépen alakul, drukkoljunk, hogy hosszú, boldog életük legyen egymást támogatva” – mondta Farkas Darinka, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kiképzője.

Büszkék vagyunk rá, hogy Ice a mi tanítványunk!

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28