“Egy ilyen “szuper” kutyát évente hányszor fedeztetnek?”

Facebook követőnk kérdése arra a posztunkra érkezett, amiben leírtuk, hogy tenyészszukánk, Iris kölyköket vár.  Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője válaszolt.

Iris nemsokára megszüli első kiskutyáit
Iris nemsokára megszüli első kiskutyáit

 

“A nemzetközi gyakorlat szerint a vakvezető tenyészetekben a szuka kutyákat kettő és nyolc éves koruk között, azaz hat tenyészévben maximum négyszer lehet elletni, így 1-1,5 évente vannak fedeztetve. De az is gyakran előfordul, hogy csak három alom születik egy szukától. Alapítványunk, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola a nemzetközi szövetség tagja, így ugyanezek a normák vonatkoznak ránk is. Ettől akkor sem térnénk el, ha semmilyen szabály nem kötne minket, csak a józan paraszti ész, hiszen kutyáink egészsége sokkal fontosabb számunkra bármi másnál” – írta Komondi Piroska.
Iris kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, kiegyensúlyozott, jó anya lesz.
Te is tehetsz annak érdekében, hogy a kicsikből vakvezető kutyák lehessenek! Ha elolvastad a linken lévő írást (bit.ly/2Gbr5e3), és azután is úgy érzed, hogy szívesen foglalkoznál egy kis labaradorral, jelentkezz önkéntes kölyöknevelőnek a piros@barathegyi.org címen. A fotón Irist látod.
Piros két kutyával az oldalán guggol és vidáman mosolyog
Szakmai vezetőnk, Komondi Piroska várja a jelentkezőket