Ahogy a májusi eső, úgy a vakvezető kutya is aranyat ér

Májusi eső aranyat ér, nézd meg, hogy örülnek ennek vakvezető tanulóink, akik nemsokára gazdáik féltett kincsei lesznek. Azért dolgozunk, hogy minél több látássérült ember vakvezető kutyát kaphasson minden térítés nélkül! 

A 4 hónapos sárga labrador,  Latte büszkén ül kölyöknevelőjének lába mellett, a bundája szürke a sártól
Latte színt változtatott a találkozó végére: arany színű labradorból szürke lett

A mi hősies labradorjaink mit sem törődtek a hol szemerkélő, hol szakadó esővel, ők inkább fogócskáztak, dagonyáztak, és még ilyen körülmények között is tanultak.

A Hajógyári-sziget legnagyobb hőse a 4 hónapos Latte volt, akinek a találkozó végére teljesen szürkére változott a bundája, pedig eredetileg gyönyörű sárga színben pompázott. A találkozón többek között ott volt Alma, Artúr, Kapitány, Kávé és Kontra.

A foglalkozás most is játékkal indult, majd iskolánk szakmai vezetője, Komondi Piroska egy labdával próbálta elterelni a helyben maradó kutyusok figyelmét. A leendő vakvezetőkkel Nyíriné Kovács Mária kiképző gyakorolta a behívást és a fektetést. Ezalatt kölyöknevelési koordinátorunk, Nyíri Hermina felépített egy nagyon izgalmas, játékokkal és finomságokkal díszített gyakorlópályát, amin úgy kellett végigmenni a kutyáknak, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket.

Köszönjük azoknak a kalandvágyó kölyöknevelőinknek a részvételt, akiket az időjárás sem tántorított el.

Támogathatod, hogy kevesebb időt kelljen várni egy vakvezető kutyára

Hazánkban 20 ezer vak ember él, és csupán 1%-uknak van vakvezető kutyája. Jelenleg 200 vakvezető kutya áll szolgálatban, akik közül 84-et a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola képzett. Alapítványunknál 60 igénylő van várólistán jelen pillanatban, ami azt jelenti, hogy egy kutyára 1-3 évet kell várni. Ez a várakozási idő túlságosan hosszú, ezért több vakvezető kutyára van szükség Magyarországon. Azért dolgozunk, hogy minél több látássérült ember vakvezető kutyát kaphasson minden térítés nélkül!  

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28