A vakvezető kutyák és a fényképezés szerelmese

Vannai Judit munkáit gyakran látni alapítványunk közösségi oldalán, szóróanyagainkon, naptárainkban. Érték számunkra, hogy fotóin vakvezető kutyáinak tekintete hűen adja vissza az ember szeretetét és a munka iránti vágyat. Judit önkéntes munkatársunk hosszú évek óta, erről írt nekünk most.

Hosszú utat jártam be annál a nagyszerű szervezetnél, amit Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának neveznek. „Civilben” orvosként dolgozom, így nem meglepő, hogy alapvetően a segíteni akarás, a társadalmi szerepvállalás hajt. A mindennapi munkám mellett fontos az az önzetlen, önkéntes tevékenység is, amit kezdetben kölyöknevelőként folytattam az alapítványnál. Később egy nem várt élethelyzet következtében szüneteltetnem kellett a kiskutyák nevelését, azonban a Baráthegyi vérkeringésében továbbra is benne szerettem volna maradni, hiszen a kutyák szeretete, a vakvezetők csodálata, a látássérültekkel kialakult kapcsolat és az alapítvány munkatársaival szövődött barátság sem engedte az elválást.

Kutyafotós műhely vakvezető kutyáknak is

Mivel fotográfus a másik szakmám, és kizárólag kutyafotózással foglalkozom, a fényképészet jó „ürügy” volt a közös munka folytatására, hiszen egy társadalmi támogatásra szoruló szervezetnek nagyon fontos a közösségi megjelenés, a fotók általi tájékoztatás, figyelemfelhívás.

@Nekemugass.hu kutyafotós műhelyem ezért kinyitotta a kapuit az alapítvány előtt, hogy a vakvezető kutyákról készült fényképekkel segítse a munkát. Fényképezem őket műteremben, a nevelés és képzés folyamán és a vakvezető munka egy-egy pillanata is gyakran lencsevégre kerül.

Fantasztikus érzés viszontlátni a képeimet a közösségi médiában, a szóróanyagokon, a naptárakban, az óriásplakátokon, hiszen a jövő vakvezető reménységeinek, a labradoroknak a tekintete mindig hűen adja vissza a két legfontosabb személyiségjegyüket, az ember szeretetét és a munka iránti vágyat.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.