A behívást gyakoroltuk a kölykökkel

Kicsik és nagyok együtt ismételték a feladatokat februári kölyöktalálkozónkon. A nehezített körülmények közötti behívást gyakoroltuk kutyáinkkal.

A Kamaraerdőnél lévő Memento park mögötti területen találkoztunk. A kölyköknek nagy séta, sok játék közben kellett a nevelőik hívó szavára otthagyni játszótársukat, ami nem könnyű feladat. A kölyöknevelők a sikeres bejövetelt jutalomfalattal, dicsérettel, majd játékba engedéssel jutalmazták, azt is, akinek bizony a hosszú pórázzal még rá kellett segíteni, hogy elinduljon a hívó szóra. Erdélyi Judit kölyöknevelő koordinátorunk segített abban, hogy minden tanulónk jó hangulatban gyakoroljon és fejlődjön.

Beszélgettünk a kölyökcseréről

„A nagy séta után alapítványunk budapesti bázisán megtartottuk az „A kezdőbetűs alom” kölyökcsere utáni találkozóját. Megbeszéltük, ki hogyan érezte magát a csere előtt, közben, után. Átbeszéltük, hogyan érezték magukat a neveltükkel eddig, és miben van még szükségük segítségre a kölyöknevelésből hátralévő közel fél évben” – mondta Erdélyi Judit.

Közben a kölykök a kulturált unatkozást gyakorolták, 4 órásra sikeredett beszélgetést türelmesen várták végig nevelőjük széke alatt, mellett elpihenve.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését!      

1% adószámuk: 18449149–1–05
Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.