70 gyerek ismerkedett meg velünk és vakvezető kutyáinkkal

Nagyszerűen éreztük magunkat a 13. kerületi Számítástechnikai Általános Iskolában, a Gyöngyösi sétányon. 70 csillogó szemű 1., 2. és 5. osztályos gyereknek mondtuk el, miben és hogyan segíthet egy látó ember, ha találkozik egy látássérült emberrel az utcán, és milyen fontos szabályokat kell betartania, amikor dolgozó vakvezető kutyával kerül testközelbe.

A  13. kerületi Számítástechnikai Általános Iskolában jártunk
A 13. kerületi Számítástechnikai Általános Iskolában jártunk

A gyerekeknek nagy újdonság volt, hogy a kutya dolgozik, amikor hám van rajta, és ilyenkor bizony tilos a szólongatás, simogatás, etetés hármast bedobni. A program részre volt a bekötött szemes közlekedés, és a gyerekek azzal a tudással is gazdagodtak, hogy vannak segítő kutyák a vakvezető kutyákon kívül, mert velünk tartott Molli, egy autista segítő kutya, akinek szintén nagyon örültek. A kutyát az Azúr Segítőkutyás Egyesület képezte ki.

A programra az Aurora Borealis Oktatási Alapítvány meghívására érkeztünk. Köszönjük a Baráthegyi Vakvezető kutya Iskola csapatának, Nyíriné Kovács Máriának, Farkas Darinkának, és hogy lelkes kutyáinkról se feledkezzünk meg, Bagirának meg Ionnak is. 

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28