10 óra alatt 10 kölyök született!

10 óra alatt 10 kölyköt hozott a világra anyakutyánk! Megérkezett a vakvezető kutyák legfrissebb generációja. Munkatársaink két napot töltöttek Iris mellett, mert ugyan anyakutyánk már február 18-án, hétfőn délelőtt mutatta a közeledő ellés jeleit, azonban csak kedden délelőtt 10 óra után született meg az első kölyök, majd estére szerencsésen világra jöttek mindannyian.

Iris a fekete mamakutya mosollyal a pofiján eteti a 10 kölyköt
A büszke mama, Iris és a 10 újszülött

Sokan a közösségi oldalunkon követték figyelemmel az eseményeket, és többen kérdezték, hogy van a mamakutya. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy Irisszal minden rendben, és ahogy az első fialása után, most is nagyon jó anyának bizonyul. A kedd esti szoptatás után az infralámpa alá tologatta az orrával a kölykeit, sőt, az egyiket finoman a fogai között tartva helyezte erre a jó meleg helyre. Ilyet még szakmai vezetőnk, Komondi Piroska sem látott, aki sok ellést kísért már figyelemmel, és most is 28 órán át ott volt Iris mellett, és felügyelte a kölykök világra jöttét.

„Úgy aludtunk, mint nyulak a bokorban” – mondta a fialást megelőző éjszakáról Török Sándorné Kata, utalva arra, hogy minden apró neszre füleltek, hátha éppen akkor indul meg a szülés. Kata nagy szeretettel ajánlotta fel alapítványunknak januárban, hogy Iris vele és családjával éljen, és otthonukban szülje meg a következő években a kölykeit, akikből vakvezető kutyákat nevelhetünk. A történet azért sem mindennapi, mert Kata gyengénlátó és Morris nevű vakvezető kutyánkkal járja a várost. Ezúttal is szeretnénk neki és családjának köszönetet mondani azért, amit Irisért tettek, és tesznek a jelen pillanatban is, hiszen anyakutyánk természetesen velük marad a későbbiekben is, nagy szeretettől övezve miskolci otthonukban.

A kölykök súlya nagyobb az átlagos labradorokénál, a rendszerint 40-50 dkg közötti születési súlytól eltérően ennek az alomnak a kiskutyái mind 44-54 dkg közötti súlyban vannak. Érdekesség, hogy két sárga kölyök bundáján tigriscsíkokat figyeltünk meg, amik a tapasztalatunk szerint egy hét alatt el fognak tűnni róluk.

A most született 10 kölyök pont az inverze lett az előző alomnak. Most 6 szuka és 4 kan született, akkor pont fordítva, 4 szuka és 6 kan kölyök volt. Az előző alomban 7 fekete és 3 sárga kölyök volt, most 7 sárga és 3 fekete kiskutyánk van.

Köszönjük mindenkinek, aki segített és drukkolt nekünk!

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket! 
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28