Zoli és Oktáv izgalmas vizsgán van túl

Szombaton sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Szíjj Zoltán és Oktáv Budapest utcáin.

Zolinak ő a második vakvezető kutyája. Előző társa a nyár elején tette le a lantot, hajlott kora és ízületei problémái miatt, és azóta éli a nyugdíjas kutyák gondtalan életét. Zoli rendkívül nehezen élte meg azt a két hónapot, amit egyedül kellett töltenie, de szerencsére jött Oktáv, a nagy termetű sárga labrador fiú, aki rendkívül nyugodt, kedves, bújós cica természetével azonnal levette a lábáról.

Oktáv békés, jól illik Zolihoz, a kötelék kettőjük között első látásra kialakult és hihetetlen összhangban kezdtek együtt dolgozni, amiről a vizsga során is tanúbizonyságot tettek. A kihúzott útvonal sok izgalmat tartogatott számukra. Volt kiflicsücsköt kínáló kislány, szabadon és pórázon sétáltatott kutyák hada, rolleresek minden irányból, azonban a páros rendíthetetlenül haladt célja felé. Oktáv jól igazodik Zoli tempójához, képes megtartani, ha esetlegesen problémája akad az egyensúlyával, mivel Zoli enyhén a mozgásában is akadályozott.

Gratulálunk nekik és kívánunk hosszú, boldog közös életet.

Köszönjük Köbli Mónikának a kiképzést, Fazekas Edinának és családjának, hogy élménydús, szeretetteljes kölyökkort biztosítottak Oktáv számára, és lehetővé tették, hogy ilyen csodálatos társává váljon egy látássérült embernek!

Köszönjük a vizsgabizottság tagjainak, Renkó Zsuzsinak, Varga Vikinek és Nyíriné Kovács Marcsinak a munkájukat!