Varga Szabolcs és Ice levizsgázott

„Először egy áruszállító autó tolatott eléjük, de kikerülték. A 7-es busz megállójában egy srác karon ragadta Szabolcsot, hogy adjon neki pénzt, ám ő nem szokott olyan könnyen megijedni, és jól kezelte a helyzetet” – így meséli kiképzőnk, hogyan indult Varga Szabolcs és vakvezető kutyája, Ice életbevágóan fontos közlekedésbiztonsági vizsgája. Varga Szabolcs teljesen feldobva írta a vizsga után:  “Fantasztikus volt a fiatalember, de tényleg.., nem rohangált, mert amúgy sem szokott, meg meleg is volt ugye, de olyan Ice-osan intézte a dolgot.”

Ice és Szabolcs éppen a zebra előtt vár
Ice remekelt a vizsgán

A Tisza István térre busszal érkeztek, onnan 20 percet gyalogoltak a Thököly úton, keresztülvágva sok keresztutcán. Bár egyenesen visz az út, számos akadályt kellett kikerülniük, például az éttermek elé kitett székeket és asztalokat. Nemcsak ők, hanem a vizsgáztatóik is elfáradtak a párás levegőtől, ennek ellenére Ice szépen dolgozott, bár kicsit lassabban a megszokottnál. 

„Le a kalappal Szabolcs előtt. Január óta majdnem heti rendszerességgel járt Bécsből Budapestre, hogy vizsgát tudjon tenni. Felkapta a kutyáját örömében, amikor kimondták, hogy alkalmasak az önálló közlekedésre. Megható pillanat volt” – mondta kiképzőnk, Farkas Darinka.

Szabolcs ölben fogja a fekete labradort, Ice-ot
Szabolcs büszkén ölelte meg Ice-ot a vizsga végén

Köszönjük Darinkának, hogy segített Ice-nak, ennek a nyugodt, érzékeny lelkű kutyának, hogy szépen összecsiszolódjon gazdájával, és nagy köszönet Susán Juditnak, Ice kölyöknevelő gazdijának, hiszen ebben a sikerben mindkettőjüknek jelentős szerepe van.