Valódi gyermeki kívánságok teljesültek

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola karácsonyi ajándékot adott látássérült és rászoruló gyerekeknek. Valódi gyermeki kívánságok teljesültek, így az ünnep nem a szükségről, hanem az álmokról és a szeretetről szólt.

 Az angyalkák egy-egy gyermeket választottak ki, vagyis a saját személyes élményük is benne van az ajándékozásban, így lett a gyerekek és az ajándékozók számára szeretetteljes az ünnep

– mondta Balogh Ádám, a Karácsonyi Angyalka program szervezője, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársa.

Idén 86 gyermek karácsonyi kívánságát teljesítette az alapítvány a Karácsonyi Angyalkák segítségével. Az angyalkák magánszemélyek, az alapítvány adományozói és önkéntes közösségének tagjai, akik a vakvezető kutyák kiképzését támogatják.

„Arra kértük meg őket, hogy segítsenek a látássérült és rászoruló gyerekek karácsonyi megajándékozásában is. Akkora öröm és lelkesedés fogadta a kezdeményezést, hogy egyre több gyermek karácsonyi kívánságait tudjuk teljesíteni” – mondta Balogh Ádám.

A vakvezető kutyák fontos szerepet játszanak abban, hogy ennyi lelkes támogatója van a karácsonyi programnak, ezért rájuk is gondoltak az angyalkák, sok meglepetés jutalomfalatot küldtek nekik, vagyis ők sem maradtak ki az ünnepből.

A szeretet és az álmok

Az ünnepi alkalommal vendégül látták a gyerekeket, akik boldogan bontották ki az ajándékaikat és lelkesen ismerkedtek a vakvezető kutyákkal.

Olyan ajándékokat kaptak a gyerekek, amire tényleg vágytak. Valódi álmok és vágyak teljesültek most. Ebben az esetben nem csak a praktikum érvényesül, olyan élményük lesz a gyerekeknek, ami róluk szól, nem a szükségről, hanem a szeretésről meg az álmaikról

– mondta az egyik ajándékozó, Kállai Antónia, aki vakvezető kutyájával vett részt az ünnepen.

Jelentkezőket várunk kölyöknevelő programubkba
Az érdeklődők 2024. január 13-án részt vesznek egy képzésen, amelyen minden fontos információt átadunk. Alapítványunk az egész ország területéről várja az érdeklődők jelentkezését.
Az aktív, játékos kiskutyák egy évet töltenek önkéntes kölyöknevelőinknél. Azután vakvezető képzésbe kerülnek, de a kapcsolat nem szakad meg! Legyél te is fontos része egy vakvezető kutya életének! Kérjük, azután hozz végső döntést jelentkezésedről, miután végigolvastad a kölyöknevelésről szóló írásunkat: https://barathegyisegitokutya.hu/kolyokneveles
Azután töltsd ki a jelentkezési lapot, amit szintén a fenti linken találsz meg. Köszönjük az érdeklődésed!

Mi került a gyerekek közös karácsonyfája alá idén? 

„Az ajándékok nagy része játék és édesség, de vannak köztük ruhák, használati tárgyak, pl. hajgöndörítő, hajvágó vagy épp tortakészítő eszköz. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lakó gyerekeket rehabilitációs szakemberek és családsegítő munkatársak közreműködésével választottuk ki. A többségük látássérült, de most is vannak olyan gyerkőcök, akik hátrányos helyzetűek, vagy a jelenlegi helyzetben nincs mód arra, hogy ajándékot kapjanak karácsonykor” – mondta el Balogh Ádám, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola pszichológusa és a rendezvény ötletadó szervezője.

A Karácsonyi Angyalka programban évről évre több csomag kerül a karácsonyfa alá.  Az első évben 50 gyerek örülhetett, tavaly 64, idén 86 gyermeknek szereztek örömet.

„Idén olyan sok angyalka jelentkezett, olyan lelkesek voltak, hogy jövőre száz gyermeknek szeretnénk ajándékot adni” – mondta Balogh Ádám.

Ha szeretne különleges fotókat, videókat látni kölykeinkről és vakvezető kutyáinkról, akkor iratkozzon fel elektronikus hírlevelünkre! Feliratkozás ezen a linken.