Vakvezető tanulóink is megünnepelték a gyereknapot

Leendő vakvezető kutyáink két gyereknapi rendezvényen is részt vettek. Az egyikre a Margitszigeten került sor, a másikra Felsőzsolcán. Örömmel fogadtuk a meghívást, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy a legkisebbek is tisztában legyenek azzal, mi a feladata egy vakvezető kutyának.

A kutyák szép sorban ülnek a kölyöknevelőik lába mellett
A margitszigeti Családi Sportnapon idősebb tanulóink és a legkisebbek is részt vettek

A margitszigeti Családi Sportnapon kicsik és nagyok is megismerkedtek vakvezető kutyatanoncainkkal, a nagyobb tanulókkal ki lehetett próbálni, milyen érzés bekötött szemmel, kutyával közlekedni. Rengeteg kölyöknevelőnk és néhány párosunk is ellátogatott az eseményre, nagyon jól éreztük magunkat, a kutyák pedig jól kifáradtak.

A legkisebbek közül ellátogatott: Müzli, Mokka és Mese is akik, testőrként őrizték kölyöknevelőiket a rendezvényen. A gyerekek és a felnőttek is imádták őket.

A két sárga labradorkölyök között üldögél a fekete labradorkölyök
Müzli, Mokka és Mese büszkén ülnek kölyöknevelőik lába mellett

Felsőzsolcán a gyerekek sok ismeretet szereztek a vakvezető kutyák kiválasztásáról, kiképzéséről és munkájáról. A legbátrabbak kipróbálták a bekötött szemmel vezetést is. Köszönjük a szervezést a Felsőzsolcai Közművelődési Intézet és Városi Könyvtárnak és kollégáinknak, Cserven Lajosnak és Vida Zoltánnak.