Vakvezető lett a mi tréfamesterünkből!

Sikeres közlekedésbiztonsági vizsgát tett Lukács Ágota és Olivér Szolnokon. A hároméves labrador és gazdája 2022 októbere óta alkot egy párt. 

“Vakvezető kutyánkat Regős Bendegúznak becéztük a képzés ideje alatt, mert tipikusan úgy viselkedett, mint aki jó tanuló szeretne lenni, de a rafináltság és a csínytevés is része volt a mindennapjainak. Nem tudom, mikor nézte meg Az Indul a bakterház című filmet….  Oli egy nagyon okos, intelligens kutya, aki tele van élettel. Mostanra már megkomolyodott és vigyáz Ágota lépteire. Nagyon szeretik egymást, szerintem egy csodálatos kutya talált egy csodálatos emberre a mi közbenjárásunkkal. Nagyon felüdítő volt Ágotával együtt dolgozni” – mondta alapítványunk kiképzője, Farkas Darinka.

Ágotát megkérdeztük, és bőséges anyagot kaptunk a Plüssképű lovagról:

Ilyen volt a közlekedési vizsgájuk

A vizsgáig nagyon lazán vettem a dolgot, de mihelyt belépett a vizsgabizottság az irodába, rám tört minden frász, amit izgulásnak neveznek. A munkahely-buszpályaudvar-munkahely kör vizsgaútvonalat húztam. Maga az út nem volt nehéz, hisz mindennap megtesszük, de én túlélésre játszottam és ezt Olivér is érezte. Tudta, hogy itt most valamiért nagyon komolyan kell vennie a dolgot. Végig ügyes volt, így rendben sikerült a vizsga, úgyhogy jöhet a neheze: még több terhelés, sok új útvonal, újabb helyzetekhez való alkalmazkodás. És persze még több móka, mert rengeteget nevetek emellett a kutya mellett, ahogy dolgokat megold, átvészel stb.

Telivér, Pokolivér, Plüssképű lovag

A papucslopással és a WC-papír gurigák lopkodással kezdődött minden, már az első hétvégén. Azóta a papucsokat nem bántja, a gurigákat pedig nem hagyjuk a kosárban. Kedvence, hogy a játékával morogva rohangál és bökdösi őket, hogy menjenek vele futni, persze simán lefutja a 12 és 13 éves két veterán kutyámat. Mostanában már nem Telivérnek vagy Pokolivérnek hívjuk, már Plüssképű lovaggá szelídült névileg is.

Miért nem ülsz le, Olivér?

Tegnap buszra szállva bal oldalon talált egy szűk helyet. Betolatott, én lehuppantam az ülésre, aztán nyaggattam, hogy üljön már le. Nézem, miért nem ül már le? Látom, valahol felakadt a farka. Na de hol is? Látom, hogy az ülésemen hagyta, én meg félfenékkel rá is ültem. Nem reklamált, csak hát úgy nem tudott leülni.

Hol a krumpli?

Még az első közösen töltött héten volt, hogy ölembe bújt krumplipucolás közben, hogy inkább vele foglalkozzak. Én pucoltam tovább a krumplit, ám a feje mellett a zsebemben megrezdült a telefonom. Jól megijedt, el is ment. Aztán elejtettem egy pucolatlan nyers krumplit, hívtam a két labit, hogy valamelyik adja vissza. Olika készségesen föl is vette, de mire odajött, már csak a krumpli íze volt a szájában.

Van egy jó hírünk!
Már ma felajánlhatod adód 1%-át a vakvezető kutyák képzésére, ha belépsz ügyfélkapuddal ezen a linken.
Csak öt percedbe kerül, és átélheted a büszkeséget, hogy támogatást küldtél egy hűséges vakvezető kutyának!
Még egy jó hír!
Ha megadod a levelezési címedet, a köszönőlevélben elküldjük majd
jövő évi vakvezető kutyás naptárunkat is!
Rövid tájékoztatónkat itt olvashatod el.
1% adószámunk: 18449149-1-05
Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Gondolj a vakvezető kutyákra! Köszönjük!