Vakvezető kutyások a Kutyaetológia Konferencián

Vakvezető kutya kiképzőink egyik vakvezető kutya párosunkkal részt vettek az idén november elején Budapesten megrendezésre került 2. Kutyaetológia Konferencián.

 (az első sorban a rendezői jobb oldalról a képen láthatók: Piros, Katica, Tamás és Szandi)
Vakvezető kutyások a 2. Kutyaetológia Konferencián

A képen az első sorban láthatóak rendezői jobb oldalról: Komondi Piroska, Lékáné Viszokai Katalin, dr. Mezősi Tamás és dr. Rédei Alexandra, aki Mayával a vakvezető kutyájával érkezett.
Az idei konferencia a  megalapításának huszadik évfordulóját ünneplő MTA-ELTE Családi Kutya Program legnagyobb támogatói kétségtelenül a gazdák voltak.
Hiszen mindvégig önként, ellenszolgáltatás nélkül vettek részt kutyáikkal a viselkedéstesztjeinkben, annak ellenére, hogy a kísérletekből írt szakcikkek  gyakran csak évekkel később jelennek meg, s leginkább angolul.  Az angol szakszöveg viszonylag nehezen érthető, ezért a résztvevők sokszor nem is értesülnek róla, hogy mi lett a végeredménye a közreműködésükkel zajlott teszteknek.

Többek között ezért szervezték az MTA Magyar Tudomány Ünnepe sorozatán belül a konferenciát, hogy magyarul, ingyenesen és közérthetően ismerkedhessen meg bárki az utóbbi egy évben megjelent publikációikkal.
Nagyon érdekes és hasznos előadások hangoztak el többek között: összehasonlító agykutatás; szociális tanulás; kötődés; morgás és ugatás; a dominancia, vezetői szerep és a személyiségjegyek kapcsolata témában.

Részletesebb információk a konferenciáról elérhetőek a szervezők facebook oldalán az alábbi linkre kattintva: 2. Kutyaetológia Konferencia

Kapcsolódó:
A magyar vakvezető kutya képzésnek világhírthozó poszter előadásunk, amely az idei Tokiói Vakvezető Kutya Világkongresszuson is bemutatásra került: Rumi a világ első epilepsziás rohamjelző vakvezető kutyája
Kutyák küldetéssel bemutatkozó videónk, ami szintén nagy sikert aratott az idén Tokióban is: Kutyák küldetéssel

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek