Vakvezető kutyás versenyen

Párosaink remekül teljesítettek a Magyar Vakok és Gyengánlátók Országos Szövetségének vakvezető kutyás versenyén!

Lingner Beáta Denisszel, Sápi Dóra Fidzsivel, Tanai Csaba Boncával, Pozsgay Dóra Ébennel és Bartus Barbara és Demivel vágott neki a feladatoknak. Három fős csapatok versenyeztek egymással, a csapattagokat kisorsolták. A feladatok közt szerepelt egy kis fegyelmező munka, ami az ül, áll és fekszik gyakorlatokat tartalmazta, majd a tanpályán a vezetési munkával, és végül egy 2 perces helyben maradással bizonyíthatták tudásukat a párosok. A nyertesek mindegyike egy ajándék csomagot kapott, ami tartalmazott többek közt egy új hámot is, amit az MVGYOSZ ajánlott fel. Az idő nagyon jó volt, a büfében zsíros kenyér és limonádé várta a résztvevőket. Köszönjük a meghívást!

A képen egymás mellett áll két fiatal lány. Előttük ülnek vakvezető kutyáik:egy sárga és egy fekete labrador.
A két Dóri

Pozsgay Dóri így mesél a versenyről:

“Én a 12-es számot kaptam, és előttem voltak olyan vakvezetővel közlekedő látássérült ismerősök, akiknek szurkoltunk. Végül eljött az idő, amikor Sápi Dóri apukájának segítségével odamentem én is a sátorhoz, ahonnan indítottak minket. Először a fegyelmező feladatokat kellett megcsinálni. Ezután Ébennel együtt nagy lendülettel vágtunk neki az útnak, ahol a lépcsőn is úgy kellett tartanom, hogy az első fokon várjon meg.

A képen egy fekete vakvezető kutya épp vezeti gazdáját fel a lépcsőn.
Lépcsőre fel!

Aztán egy balos kanyar után jött egy ilyen kacskaringós rész, amitől Éb egy kicsit megijedt. Ezt észrevéve azért próbáltam motiválni, és végül sikerült átjutnunk rajta. Aztán jött a fahíd, ahol mind az elején, mind a végén szépen megállt, majd a le– és fellépők sorozata következett. Ez is szépen ment, majd jött a megálló, ahol még Nyíriné Marcsi is megdicsért minket, mivel ahhoz képest, hogy elég magasan volt a kuka, Éb szépen felugrott rá.

A képen, egy vakvezető kutya, aki egy fekete labrador épp megmutatja gazdájának a megállónál lévő kukát.
Megállóba!

Még pár akadályt ki kellett kerülnünk, amit észre se véve értünk vissza az induló ponthoz, ahol a leintés után Ébit maradásban kellett hagyni. Miután az összes résztvevő végigment a pályán, Dórival meg az apukájával közösen visszataláltunk a teraszra, ahol Anikó is csatlakozott hozzánk.  Végül jött az eredményhirdetés, ahol izgatott fülekkel vártuk, hogy hányadikak lettünk. A Dóris csapat a negyedik helyezést érte el! Ajándékba kaptunk egy új hámot, egy olyan kb. másfél kg-os tápot, meg egy érmet is. Otthon még ráméreteztem Ébire az új hámot, meg a logót is át tépőzáraztam, meg a tápot is összekavartam, ami nagyon ízlett neki! “

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek