Vakvezető kutyák az Állatok Világnapján a miskolci Belvárosi Ligetben

Természetes, hogy a vakvezető kutyák kapcsán, minden évben, az idén pedig különös tekintettel Rusty  tragikus meggyilkolására fontosnak tartjuk a megemlékezést.
Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepelik október 4-én Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halála napján. Ezen a napon minden állat védelmére felhívjuk a figyelmet. Sajnos a haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás sem mindig alapul a felelősségen.  Sokkal többet kell foglalkoznunk az állatokkal, sokkal több figyelmet kell fordítanunk az ember legjobb barátjára. Az állatok világnapján különösen, s ennek eredményeként a hétköznapokban sem szabad elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről.
Legyen az a célunk, hogy kedvenceink is azt hihessék, hogy minden nap születésnapjuk van.

Az idén Miskolcon a Belvárosi Ligetben családi nap keretében emlékeztünk e neves napra. Szerencsére ismét sokan voltak kíváncsiak milyen érzés lefedett szemmel megbízni egy kutyában, valamint miért is a vakvezető kutya jelenti a legnagyobb segítséget minden élettelen eszközhöz képest a látássérült embereknek.

Egy  bátor kislány kipróbálja, milyen érzés lefedett szemmel megbízni egy vakvezető kutyában
Egy bátor kislány kipróbálja, milyen érzés lefedett szemmel megbízni egy vakvezető kutyában

További képek az eseményről facebook albumunkban az alábbi linkre kattintva: Állatok Világnapja 2014

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek