Vakvezető kutyák az Állatok Világnapján

Nagyon izgalmasan telt az Állatok Világnapjának hete alapítványunknál. Miskolcon három óvodában, Alsózsolcán egy iskolában, a fővárosban pedig az Állat-és Növénykertben az Állatszeretet Fesztiválon tartottunk érzékenyítő foglalkozást piciknek és nagyoknak egyaránt.  Kutyusaink, Lego, Diamond, Felhő és  Brendon nagyon sokaknak megmutatta mire is képes egy vakvezető kutya. Minden négylábú rengeteg szeretetet és simogatást, na meg jutalomfalatot zsebelt be a programokon. Az állatkertben még a Braille-írással is meg lehetett ismerkedni, és ki lehetett próbálni szimulációs szemüvegeinket is.  Nagyon köszönjük mindenkinek, hogy ilyen kedvesen, érdeklődően és lelkesen vettek részt a nem mindennapi feladatokban.

A képen Legó, a fekete labrador hámját fogja 2 kislány, egy másik pedig a pórázát és így sétálnak. Mellettük megy kiképző kollégánk.
Mindenki Legóval tart!

Köszönjük önkéntes kölyöknevelőinknek, Juhász Nórának, hogy Google-lel, Budai Erzsébetnek, hogy Hack-kel, valamint önkéntesünknek, Pozsgay Dórának, hogy vakvezető kutyájával, Ébennel nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak a programokon.

  • Bejegyzés kelte :
  • Utolsó módosítás :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek