Vakvezető kutyák a UPC Családi Napon

Részt vettünk hétvégén Budapesten a UPC Családi Napon, ami a szakadó eső ellenére nagyon jó hangulatban telt. A központi sátorban kaptunk helyet a színpad mellett, ahol rengeteg érdeklődő vett részt programunkon. Kutyáink közül Fidzsi, Tesla, Dió, Delta és Legó volt a bátor résztvevők segítségére, akik megtapasztalhatták, milyen érzés egy kutyában megbízva lefedett szemmel közlekedni.

A képen egy kék macskának öltözött embert vezet egy fekete labrador. A kutya másik oldalán megy kiképzője.
Mindenki kipróbálta a vakvezető kutyával való közlekedést!

Erről közös kép is készült a kutyussal, amit mindenki a helyszínen megkapott. Látássérült barátainkkal sokan kipróbálták az illatfelismerő játékunkat és az amőba egy speciális változatát. A Braille-írás pedig ezúttal sem maradhatott el. Az Irigy Hónaljmirigy koncertje zárta a napot, amelyen tapasztalt demonstrátor kutyánk, Dió is ropta a táncot kiképző kollégánkkal a színpadon. A koncert előtt Varga Győző, a zenekar egyik tagja is ellátogatott hozzánk egy közös fotó erejéig Fidzsivel, Deltával, Legóval és természetesen Dióval.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek ezt a csodálatos napot! Külön köszönjük a meghívást önkéntes kölyöknevelőnknek, Bozsó Bernadettnek!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek