Vakvezető kutyák a Józsefvárosi EGYMI-ben

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola diákjainál jártunk. A gyerekek nagyon lelkesen fogadtak minket. A csapatnak Lukács Ágota mesélt a látássérült emberek mindennapjairól és, hogy mit jelent számára vakvezető kutyája, Vacak. Emellett Köbli Mónika kollégánk segítségével mindenki kipróbálhatta, hogy milyen fehér bottal közlekedni, miközben társaik saját testükkel képeztek akadályt.

A képen egy lefedett szemű fiú fehér bottal a kezében áll. előtte áll kinyújtott kézzel egy másik fiú, aki mögött áll a egy hölgy és fogja a fiú kinyújtott karját.
Fehér botos közlekedés

Végül Nyíriné Kovács Mária és Zorien segítségével a tanulók megtapasztalhatták, hogy milyen érzés vakvezető kutyával közlekedni.

A képen egy lefedett szemű fiút vezet  Zorien a sárga labrador.  Zorien másik oldalán megy a kiképzőhölgy.
Zorien vezet

A diákok megismerkedhettek még Török Sándornéval és vakvezető kutyájával Morisszal, valamint Szíjj Zoltánnal és vakvezető kutyájával Frodóval.  Zorien, Vacak, Frodó, Morisz és Bogi  rengeteg simogatást és kedvességet kapott a gyerekektől. Köszönjük a meghívást önkéntesünknek Kerékgyártó Csillának. Egy igazán jókedvű és élményekkel teli napot tölthettünk el együtt!

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek