Vakvezető kutyák a FeHoVán

Egész hétvégén hatalmas érdeklődés övezte kutyusainkat a FeHoVán. Az egészen piciktől a legnagyobbakig, sokan voltak olyan bátrak, hogy próbára tegyék magukat és lefedett szemmel végig sétáljanak a standok között Diamond, Brendon, Gandhi, Bóbita vagy Lego segítségével. Az ebek nagyon élvezték a munkát, hisz minden kör után sok-sok simogatást, na meg finom jutalomfalatot kaptak.

Látássérült kollégánk és önkénteseink most is izgalmas és érdekes kérdéseket kaptak arról, hogyan élik mindennapjaikat látássérültként és miben tud segíteni nekik vakvezető kutyájuk. A beszélgetés mellett természetesen a Braille-írás sem maradt ki programunkból.

A képen Brendon, a fekete labrador vezet és lefedett szemű hölgyet. Brendon pórázát fogja kiképzője.
Brendon vezet!

Hatalmas sikert aratott Harley, Houston és Herceg is, a három kis nebuló, akik kölyöknevelő családjukkal érkeztek. Az öt hónapos cukorfalatok mindenkit elvarázsoltak. Annyi dögönyözést és babusgatást kaptak, hogy délutánra már úgy aludtak, mint a bunda.

Ezúton is szeretnénk kifejezni nagyrabecsülésünket minden önkéntesünknek a nélkülözhetetlen segítségért, amit a FeHoVán nyújtottak.

Köszönjük a meghívást az „A vadászkutya magazin”- nak.

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek