Vakvezető kutya lett Szezám

Nagy Sándor és Szezám kitűnő közlekedésbiztonsági vizsgát tett Sopronban.

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05

A vakvezető kutyából áradó magabiztosság mindenkit levett a lábáról. Az izguló gazdira is jó hatással volt, így hát minden tökéletesen sikerül a közlekedésbiztonsági vizsgán.

Köszönjük Köbli Mónikának Szezám kiképzését. Hálás szívvel gondolunk Soltész-Kopácsi Enikőre és családjára, hogy felnevelték ezt a csodálatos segítőtársat. Köszönjük a vizsgabizottságban végzett munkát Gazsó Krisztinának, Hajdú Máriának és Farkas Darinkának.

“Szezám, aki egy igazi hercegnő, nyugodt magabiztossággal segítette gazdája közlekedését. Kedves bájával levette a vizsgabizottságot a lábáról. Az összeszokott párosok rutinjaval oldották meg a felmerülő váratlan helyzeteket, mint a járdán parkoló autók, biciklik és egyéb akadályok kerülése. Szezam figyelmét még a mellette frizbiző pajti sem tudta elvonni a munkajáról” -mondta kiképzőnk, Köbli Mónika.

Szezám és kiképzője:

Kérjük támogasd adód 1%-ával a vakvezető kutyák kiképzését! 1% adószámuk: 18449149–1–05

Mennyibe kerül egy vakvezető kutya?

Magyarországon több vakvezető kutyára van szükség. Sokan várakoznak hű társra alapítványunknál. A várólistánkon átlagosan 40-50 fő van. Jelenleg 12 kutyánk áll kiképzés alatt, és ha minden a terveink szerint sikerül, akkor 30 kölyök fog megszületni nálunk ebben az évben, akikből a jövő évben vakvezető kutya válhat.

Egy vakvezető kutya egész életét felölelő összes költsége több, mint 5 millió forint.

Ez az időszak körülbelül 10 év, amelynek összes költsége: tenyészkutyák, tenyésztés, kölyöknevelés, szűrések, orvosi költségek, ellátás, felszerelés, kiképzés (ennek 1,5 millió Ft a munkadíja), gazdi képzése; átadás, vizsgáztatás, utókövetés és gondozás tíz éven át, felszerelés pótlása, öregedő kutya extra orvosi költségei, nyugdíjazás körüli költségek, közben rezsi, járműhasználat stb.

Így lesz a tíz év összes költsége több, mint 5 millió forint.

Alapítványunk adó 1% felajánlásokból és adományokból teremti elő a képzéshez szükséges összeget.