Vakvezető kutya és a tűzoltóverseny

Dobson Tibor, jószolgálati nagykövetünk, meghívott minket az Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyre.

A rendezvényről Nagy Zoltán önkéntesünk élménybeszámolóját olvashatják:

“Fecske és vak gazdija nem pusztán vendégként, hanem aktív résztvevőként volt jelen a tradicionális  rendezvényen.  A tűzoltóktól “Fecskendő” becenevet kiérdemlő fekete labrador és gazdája, Nagy Zoltán a megnyitón és az ünnepélyes eredményhirdetésen, Szombathely főterén is a díszvendégek és szervezők sorában kapott helyet a színpadon és ugyanúgy bemutatásra kerültek mint a prominens személyiségek.

Versenyprogramon kívül a baráthegyi páros egy speciális vezető-pályát felállítva imitációs gyakorlatot szervezett az önként jelentkező tűzoltóknak. Ifjú és felnőtt egyaránt kipróbálhatta a valósághű szituációs modellt, ahol nem csak letakart szemmel, hanem az arcot teljesen bezáró és a hallást is korlátozó tűzoltósisakban gyakorolhatták a biztonságos mozgást. A néhány méteres, göröngyös füves talajú szakaszt csaknem százan próbálták ki vak által karon vezetve, fehér bottal tapogatva, Fecskendő mindig nyugodt és kedves lényétől biztatva.

A képen egy férfi épp összecsatolja a tűzoltósisakot. A szemén szemtakaró van. Egy másik férfi áll mellette és segít neki.
Egy bátor résztvevő

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola által felajánlott díjakat szintén Fecske és gazdija adta át a színpadon miközben Jószolgálati Nagykövetünk a rendezvényen egybegyűltekkel ismertette küldetésünket. Sikert arattunk.”

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek