Újszülött Kutyák Küldetéssel!

Megszülettek végre a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola tenyésztői programjának első kiskutyái. Nehezen elmondható örömet érzünk, amikor a kezünkben tartjuk őket. 2018. január 19-én megszületett a hat sárga kölyök, öt kan, egy szuka. Bízunk benne, hogy velük megalapozzuk saját tenyésztési programunkat, és kiemelkedő tehetségű vakvezető kutyákat képezhetünk belőlük. Hosszú távú célunk, hogy jelenlegi, évente 15 vakvezető kutya képzését megduplázzuk saját tenyészállományunkra alapozva.

A hat kölyök 2018. január 19-én pénteken, 375 és 480 gramm közötti súllyal látott napvilágot, minden kölyök egészséges, mozgékony és eleven. Fierát nem hagyták cserben anyai ösztönei, már az első kölyköt talpraesetten kezdte el gondozni, tisztára nyalta és szoptatni kezdte. A kölykök szépen sorban érkeztek egymás után, és az ellető láda megtelt élettel.

Munkatársunk kézben tart egy újszülött kiskutyát, akinek zöld szalag van a nyakában
Kézben a pár órás kisfiú

Fierának mindenben segítettek alapítványunk tapasztalt munkatársai, szárazra törölték a kicsiket, megmértek a súlyukat, majd egyesével színes szalaggal megjelölték őket, hogy figyelemmel kísérhessék a gyarapodásukat és viselkedésüket. Mindegyik kölyök szopik és édesdeden alszik az infralámpa melegében. Fiera egy hős volt, nagyon büszkék vagyunk rá.

Fiera fekszik az ellető lábdában, és a kölykeit szoptatja
Fiera hat kölykével

Fiera az USA-ból érkezett, felmenői és rokonai külföldön mind vakvezető kutyák, vagy tenyésztési program részvevői voltak. Bízunk benne, hogy kölykeivel megalapozzuk saját tenyésztési programunkat, és kiemelkedő tehetségű vakvezető kutyákat képezhetünk belőlük. Hosszú távú célunk, hogy jelenlegi, évente 15 vakvezető kutya képzését megduplázzuk saját tenyészállományunkra alapozva.

Azok, akik szeretnének segítsen felnevelni Fiera kölykeit, a jövő vakvezető kutyáit, tájékoztatást találnak „Kölyöknevelési program” című írásunkban.  Aki az útmutatót elolvasva érez magában erőt, elszántságot, lelkesedést ahhoz, hogy elvállalja ezt a nemes küldetést, jelentkezhet önkéntes kölyöknevelőnek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál.

A kiskutyák nagy tolakodásban vannak, hogy minél közelebb kerüljenek Fierához
Hason, háton, oldalt, alul, felül. Egy rakáson

 

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, Hagyacki Dorottya