Újabb vakvezető kutyás párosunk vizsgázott le ezúttal Verpeléten

2015 is mozgalmasan kezdődött a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában. Már az első hét második napján vakvezető kutyás közlekedés biztonsági vizsgára került sor:
Mindenki izgatottan várta az év első vizsgáját, ugyanis Majára és Paxra várt a nagy megmérettetés.

Maja a sikeres vizsga után hozzábújva guggol a láthatóan nagyon s méltán büszke Paxhoz a sárga labrador vakvezető kutyához
Maja és Pax

Különösen izgalmasnak ígérkezett a vizsga, hiszen Verpeléten egy kis településen került rá sor. A kisváros adottságai külön kihívás elé állították a vizsgázó párost, de Pax, nevéhez híven békésen, nyugodtan teljesítette feladatát. A vizsgabiztosoknak különösen tetszett, hogy azon az útszakaszon, ahol nem volt járda s az úttesten kellett haladniuk, mennyire ügyesen vezette gazdáját a hepehupák és jeges pocsolyák alkotta “akadálypályán” mindeközben folyamatosan a forgalomra is figyelve.
A vizsga útvonal része volt a posta meglátogatása, valamint a buszpályaudvar biztonságos megközelítése, ahol újabb kihívás várt Paxra: szembejött egy csivava aki szerette volna magára felhívni az igen tetszetős megjelenésű sárga labrador kan figyelmét. De sajnos biztos nem tudta, ha Paxon vakvezető hám van, akkor ő csak küldetésére figyel, s ezt a figyelmet még egy aranyos csivava lány sem tudja elvonni…
Pax a vizsga során még számos helyzetben bizonyította, hogy méltó utódja lesz Rustynak, a kegyetlenül meggyilkolt vakvezető kutyának, akinek gyilkosa sajnos a mai napig nem lett meg.

Ismerve Maja mozgalmas életét, amihez nélkülözhetetlen segítő társ egy vakvezető kutya, Paxnak nem csak a kisvárosi kihívásokkal kell majd megbirkóznia, hanem mint a közös gyakorlatozások során is bizonyította, mivel  a nagyvárosi “aszfalton sem szédül”  ezért gond nélkül, magabiztosan vezeti gazdáját a budapesti közlekedésben is .
A sikeres vizsgájukhoz ezúton is gratulálunk!

Tudta, hogy Majához hasonlóan a magyarországi látássérült emberek alig 1%-át segíti vakvezető kutya, annak ellenére, hogy nagyobb segítséget jelent bármilyen segédeszköznél?
Tudta, hogy a vakvezető kutyákat (mint a világ nagy részén) hazánkban is magán adományok segítségével lehet kiképezni?
Tudta, hogy magán adományoknak köszönhetően évente egyre több vakvezető kutyát tudunk átadni ingyen látássérült gazdáknak?
Azt biztos tudja: még több vakvezető kutyára van szükség.

Az alábbi linkre kattintva kaphat további információkat arról, hogyan támogathatja a vakvezető kutya képzést:
Tegyünk együtt valami NAGYON JÓT a vakvezető kutyákért!

 

 

 

 

 

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Szerző :
  • Kategória : Hírek